Ümit Özdağ'ın tutuklanmasıyla babası Muzaffer Özdağ gündemde! Muzaffer Özdağ kimdir, ne iş yapıyordu, hangi görevlerde bulundu?
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yürütülen soruşturma kapsamında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan tutuklanmasının ardından vatandaşlar babası Muzaffer Özdağ'ı araştırıyor.
Muzaffer Özdağ, 15 Nisan 1933 tarihinde Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde dünyaya gelmiş, Kumuk-Kıpçak kökenli bir aileye mensuptur. İlköğreniminin ardından askeri kariyerine adım atan Özdağ, Harp Okulu ve Harp Akademisi’nde eğitim görmüş, daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirerek hukuk alanında uzmanlaşmıştır.
27 Mayıs Darbesinde Aktif Rol
27 Mayıs 1960 askeri darbesinde Kurmay Yüzbaşı olarak aktif bir rol üstlenmiştir. Bu süreçte Milli Birlik Komitesi’nde görev alan Özdağ, komitenin dağılmasıyla Tokyo’ya sürgün edilmiştir.
Siyasete Adımı
Sürgün döneminden sonra siyasete ilgi duyan Muzaffer Özdağ, Alparslan Türkeş’in liderliğini yaptığı Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’ne (CKMP) katılmış ve burada etkin çalışmalar yürütmüştür. 13. Dönemde Afyon milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmeyi başarmıştır. 5 Şubat 2002 tarihinde Ankara’da hayatını kaybeden Muzaffer Özdağ, Türk siyaset ve askeri tarihinde iz bırakan bir figür olarak hafızalarda yer etmiştir.
Ümıt Özdağ’ın Hayatı
Ümıt Özdağ, 3 Mart 1961 tarihinde Japonya’nın başkenti Tokyo’da dünyaya gelmiştir. Babası Milli Birlik Komitesi Üyesi Muzaffer Özdağ, annesi ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilk Kadın Kolları Başkanı Gönül Özdağ’dır.
Eğitim Hayatı
İlk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamlayan Ümıt Özdağ, yüksek öğrenimini Almanya’nın Münıh kentindeki Ludwig Maximilians Üniversitesi’nde siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat alanlarında yapmıştır. Yüksek lisansını ise “Türkiye’de Planlı Kalkınma ve Devlet Planlama Teşkilatı” başlıklı teziyle tamamlamıştır.
Akademik Kariyer ve Uzmanlık Alanları
1986 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başlayan Özdağ, 1990’da “Atatürk ve İnönü Döneminde Ordu-Siyaset İlişkileri” konulu çalışmasıyla siyaset bilimi doktoru unvanını almıştır. 1993’te ise “Menderes Döneminde Ordu-Siyaset İlişkileri ve 27 Mayıs Askeri Hareketi” başlıklı teziyle siyasal teori doçenti olmuştur.
Ümıt Özdağ, hem akademik hem de siyasal kariyeri boyunca Türk siyasetinde aktif bir rol oynamış, farklı alanlardaki uzmanlığı ve çalışmalarıyla dikkat çekmiştir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.