MHP'li isimden Yozgat'a net mesajlar!

MHP'li isimden Yozgat'a net mesajlar!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Belediye Meclisi Grup Başkanı Ebubekir Uçar, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Belediye Meclisi Grup Başkanı Ebubekir Uçar, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yozgat Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Uçar, MHP'nin belediye çalışmalarına ilişkin görüşlerini ve hedeflerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Başkan Uçar, konuşmasına MHP'nin belediye meclisindeki misyonunu vurgulayarak başladı: “Biz bu memleketi sevdiğimiz için buradayız. Derdimiz bu memleket, öfkemiz de o yüzden. Dertli adam öfkeli olur. Çok çalışmamız lazım. Her gün 4-5 dilekçe veriyoruz bilgi almak adına. Çünkü elimizde veri yok. Önce bilgimiz olacak, sonra çalışacağız o bilgiyle. Fikrimiz olacak ondan sonra biz onay vereceğiz. Eski düzen bitti. Herkes muhalefete alışacak, daha doğrusu en önemli şey herkes önce birbirini dinlemeyi öğrenecek. Bu memleketin evladıyız hepimiz. Birimiz Fenerbahçeli, birimiz Galatasaraylı, birimiz Beşiktaşlıyız ama hepimiz bir aileyiz. Bu iş böyle yürüyecek” ifadelerini kullandı.

Uçar, Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında MHP'nin Yozgat Belediye Meclisi'nde 11 üyesi bulunduğunu belirtti ve MHP'nin belediye çalışmalarına katılımını vurguladı: “Komisyonlarda arkadaşlarımızın temsil durumunu göz önüne alarak birçok ortaklaşa kararlar aldık. Bu komisyonlarda da yine görevlerimiz var. MHP grubu olarak her zaman söylediğimiz gibi ilk günden itibaren adalet, ahlak, adap ilkelerinden, akıl ilkesinden ayrılmadan memlekete hizmet etmeye gayret ediyoruz. Uzlaştırıcı, ayrıştırıcı olmayan, profesyonelliğe özen gösteren, hesap verebilir ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla hareket tarzı belirledik.”

Başkan Uçar, belediyenin karşılaştığı finansal problemlere değinerek, personel konusunun belediye meclisinin yetki alanında olmadığını vurguladı: “Başkan Bey de devamlı açıklıyor zaten, bilgilendiriyor. Ancak şu husus çok önemli! Personelin ataması, görevlendirilmesi, müdür ataması gibi durumlar tamamen belediye başkanlık makamının uhdesindedir ve yetkisi dahilindedir. Sosyal medya platformlarında MHP'nin bazı kararları veto ettiği yönündeki algılar yanlış. Bu nedenle her ay sizlerle bir toplantı düzenleyeceğiz. Meclis konusunu ve yaptığımız işleri birinci ağızdan paylaşacağız.”

Uçar, personel konusundaki duruşlarını net bir şekilde ifade ederek, “Örneğin dünkü meclis toplantısında toplu işten çıkarma yetkisi istendi. Encümende istenmişti, ona da ret verdik. Dün akşam sendikanın başkanlık makamına bir teklifi olacağı söylendi, bu nedenle çarşambaya ertelendi. Ancak ertelense de ret bizim için. İş her şeyi bitirdik personele mi geldik? Gibi bir mevzu doğuruyor. İşinin başında olan, işinin ekmeğinin peşinde olan herkes her yerde çalışır.”

Uçar, mecliste birçok konuda oy verdiklerini belirterek, MHP'nin belediyenin finansal sorunlarının çözümü için verdiği desteği vurguladı: “Belediyenin finansal durumu çözülecek şeylerdir. MHP ilk günden beri arsa satış izni verdi başkanlık makamına. Mülklerin kiralanması veya satılması izni verdi. Kredilendirme izni verdi. Tüm yolları finansal olarak açtık. Arsa oluşturulup arsa satılması, ihaleler vesaire her şeyde destek verdik. Proje üretmesi gerekiyor memleket adına ve bu işleri elbirliğiyle çözmek gerekiyor. Biz üstümüze düşeni yapıyoruz. Hatta fikirler veriyoruz. Başkan bir tane getiriyor, biz iki tane olsun diyoruz. ATM yerlerinin değişmesi gibi basit ama önemli konularda bile destek veriyoruz.”

Özellikle personel konusu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Uçar, “Personelimizle de bir çalıştay oluşturduk. Herkesi dinledik. En az 60-70 personelimizi dinledik. Durum nedir? Bu feragatname nedir? 3 avukat arkadaşımızla beraber bir yön çizmeye çalıştık. Bir iş kanunu var. O iş kanununda kişi işe gelmiyormuş, işini yapmıyormuş, tutanak diye bir şey var. Şimdi işe gelmiyorsa, yeterli değilse, devamlı rapor alıyorsa demek ki gerçekten hastadır. İş göremezlikle bu iş çözülür veya işe gelmiyorsa burada ciddi bir vebal vardır. Bu memleketin parasıdır. İşe gelmiyorsa da gerekli tutanaklar tutulur, işten ayrılışı yazılır. Ancak MHP hiçbir zaman ne encümende, ne mecliste toplu işten çıkarmaya imza atmayacak, oy kullanmayacak ve ret verecek.”

Başkan Uçar, MHP Yozgat Belediye Meclisi grubunun hizmet anlayışını ve belediyedeki işleyişi şeffaf bir şekilde sürdürme kararlılığını belirterek, "Biz memleketimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Adalet, ahlak ve adap ilkelerinden ödün vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.