Ankara’da vefa yok! Yozgatlılar nerede?

Ankara’da vefa yok! Yozgatlılar nerede?
Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen 2026 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 130 kiloda mindere çıkan Rıza Kayaalp, Macar rakibi Darius Attila Vitek’i 7-1 mağlup ederek kariyerinin 13’üncü Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen 2026 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 130 kiloda mindere çıkan Rıza Kayaalp, Macar rakibi Darius Attila Vitek’i 7-1 mağlup ederek kariyerinin 13’üncü Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Bu tarihi başarıyla Avrupa güreşine adını bir kez daha altın harflerle yazdıran milli sporcu, rekorunu tazeleyerek Türk spor tarihine geçti. Ancak bu büyük zaferin ardından yaşananlar, başarı kadar konuşulmadı.

whatsapp-image-2026-04-24-at-18-41-42-1.jpeg

İstanbul Havalimanı’na Türk Hava Yolları uçağıyla gelen Milli güreşçimiz Kayaalp’i karşılamaya ne Yozgat milletvekilleri, ne Ankara’da görev yapan üst düzey bürokratlar ne de başkentte faaliyet gösteren yüzlerce Yozgatlı dernekten anlamlı bir katılım sağlanmadı. Yalnızca Milli Güreşçi Rıza Kayaalp'in gönüllüsü olduğu Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllüleri ve Keçiören Yozgatlılar Derneği’nin sınırlı temsili dikkat çekti. Gerçekleşen bu tablo, “vefa” kavramını yeniden tartışmaya açtı.

“BAŞARI VAR, SAHİPLENEN YOK”

Yozgat’ın gururu dünya markası olan Kayaalp’in, kariyerinin en önemli başarılarından birine imza attığı günde yalnız bırakılması, kamuoyunda hayal kırıklığı oluşturdu.

Ankara’da yaşayan ve sayıları yarım milyona ulaşan Yozgatlıların, böylesi bir gurur anında organize olamaması eleştiri oklarının hedefi oldu.

Özellikle yıl boyunca düzenlenen sosyal etkinlikler, geleneksel arabaşı programları ve dernek faaliyetlerinin yoğunluğu göz önüne alındığında, milli bir başarı karşısında aynı refleksin gösterilmemesi dikkat çekti.

“DERNEK VAR, ETKİ YOK”

Ankara genelinde sayıları 300’e yaklaşan Yozgatlı derneklerin, sosyal dayanışma ve kültürel etkinlikler dışında somut bir organizasyon gücü ortaya koyamaması yeniden gündeme geldi. Eleştiriler sadece bu olayla sınırlı kalmadı.

Başkentte öğrenim gören Yozgatlı öğrencilerden, bürokraside görev alan isimlere kadar geniş bir kesimin, ortak bir vizyon ve güçlü bir dayanışma örneği ortaya koyamadığı ifade ediliyor.

Yıllardır süregelen “parçalı yapı” ve “organizasyonsuzluk” sorunu, bu olayla birlikte daha görünür hale geldi.

whatsapp-image-2026-04-24-at-18-41-43.jpeg

“İSİM VAR, İCRAAT YOK”

Dernek başkanlıklarının çoğu zaman sadece unvan düzeyinde kaldığı, sahada karşılığı olan projeler üretilemediği yönündeki eleştiriler de yeniden alevlendi. Sosyal medyada yapılan yorumlarda, “Başkan çok, icraat yok” ifadeleri öne çıktı.

Milli bir sporcunun tarihi başarısında dahi ortak bir duruş sergilenememesi, bu eleştirilerin dozunu artırdı.

whatsapp-image-2026-04-24-at-18-41-43-1.jpeg

GÖZLER YOZGAT’TA: “MEMLEKET SAHİP ÇIKACAK MI?”

Tüm bu gelişmelerin ardından gözler şimdi Yozgat’a çevrildi. Hemşehrilerinin Ankara’da gösteremediği ilgiyi memleketinde telafi etmesi beklenen Kayaalp için Yozgat’ta büyük bir karşılama organizasyonu yapılması yönünde güçlü bir kamuoyu oluştu.

Vatandaşlar, “Bu gurur sahipsiz kalmamalı” diyerek yerel yöneticilere ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunuyor.

13 kez Avrupa şampiyonu olarak Türk bayrağını göndere çektiren bir sporcunun yalnız bırakılması, sadece bir organizasyon eksikliği değil; aynı zamanda bir vefa sınavı olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.