Kuşak Güreşi Şampiyonası Yozgat'ın ev sahipliğinde tamamlandı! Milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül de geldi

Kuşak Güreşi Şampiyonası Yozgat'ın ev sahipliğinde tamamlandı! Milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül de geldi
Yozgat, 9-10 Ekim tarihlerinde büyük kadınlar ve erkekler kategorilerinde düzenlenen Kuşak Güreşi Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

Yozgat, 9-10 Ekim tarihlerinde büyük kadınlar ve erkekler kategorilerinde düzenlenen Kuşak Güreşi Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Şampiyona, milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül’ün katılımıyla coşkulu bir atmosferde gerçekleşti.

2-001.jpg

450 Sporcu Yozgat’ta Buluştu

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonaya, 40 ilden yaklaşık 450 sporcu katıldı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül’ün katıldığı kapanış töreninde dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.

3-001.jpg

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, yaptığı konuşmada federasyonun genç ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu belirterek, “2022 yılında kurulan federasyonumuz, 6 branşta faaliyet gösteriyor. Bu yıl Kuşak Güreşi Şampiyonası’nı kadınlar ve erkekler kategorilerinde Yozgat’ta gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gelecek yıllarda daha büyük organizasyonlar yapmayı hedefliyoruz” dedi.

4-001.jpg

Yozgat’a Güreş Lisesi Geliyor

Türkiş ayrıca, federasyonlarının Dünya Güreş Birliği’ne üye olduğunu ve uluslararası standartlara uygun organizasyonlar yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Şu anda 11 bin 500 sporcuya sahip olduklarını belirten Türkiş, bu sayıyı artırmak için çalıştıklarını ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Yozgat’ta bir güreş lisesi kurma projelerinin devam ettiğini açıkladı.

5-001.jpg

“Yozgat, Türk Güreşinin Kalbi”

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, törende yaptığı konuşmada Yozgat’ın güreşte önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Özkan, “Bozok Yaylası’nın yiğitleri olarak Yozgat’ımıza her geçen gün yeni hizmetler kazandırmaya devam ediyoruz. Rıza Kayaalp ve Taha Akgül gibi büyük sporcularımızı burada ağırlamaktan gurur duyuyoruz” dedi. Özkan ayrıca, Rıza Kayaalp’in adını taşıyan spor salonunda bu önemli organizasyonu yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

6-001.jpg

Yozgat Uluslararası Şampiyonalara Hazırlanıyor

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, Yozgat’ın gelecekte uluslararası güreş şampiyonalarına ev sahipliği yapmayı hedeflediğini söyledi. Hopur, “2024 yılında büyük kadınlar ve erkekler kuşak güreşi şampiyonasını Yozgat’ta yapmaktan onur duyuyoruz. Gelecekte uluslararası şampiyonaları da şehrimize getirmek istiyoruz. Yozgat’ı bir spor şehri haline getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

7-001.jpg

Kapanış töreninde sporculara başarı belgeleri ve madalyalar takdim edilirken, etkinlik yoğun katılımla sona erdi.

8-001.jpg

9-001.jpg

10-001.jpg

11-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.