Siber Güvenlik Başkanlığı'na kim atandı, merkezi nerede kurulacak, kaç personeli olacak?

Siber Güvenlik Başkanlığı'na kim atandı, merkezi nerede kurulacak, kaç personeli olacak?
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye'de siber güvenlik alanında önemli bir adım atıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye'de siber güvenlik alanında önemli bir adım atıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararname, başkanlığın kamu tüzel kişiliğine sahip, özel bütçeli bir kuruluş olarak faaliyet göstereceğini belirtiyor.

Başkanlık Merkezi Ankara'da Bulunacak

Yeni başkanlık, Ankara'da faaliyet gösterecek. Siber Güvenlik Başkanlığı'nın merkezi, başkent Ankara’da olacak. Başkanlık, siber güvenliğin sağlanması amacıyla Türkiye genelinde politika, strateji ve hedefler belirleyerek eylem planları hazırlayacak. Ayrıca, mevzuat çalışmaları yürütecek ve siber güvenlik alanında bilinçlendirme, eğitim ve farkındalık artırma faaliyetlerine de odaklanacak.

Yerli ve Milli Teknolojiler Desteklenecek

Milli güvenlik projeleri teşvik edilecek. Başkanlık, yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapacak. Siber güvenlik ekosisteminin güçlendirilmesi ve yerli girişimcilerin dünya pazarında rekabetçi konuma gelmesi için çeşitli projeler hayata geçirilecek. Ayrıca, siber güvenlik alanında Ar-Ge ve teknoloji transferi çalışmaları gerçekleştirilecek.

siber-guvenlik-baskanligi-gorev-ve-yetkileri-2-e1736287217452-696x392.jpg

Acil Durum ve Kriz Yönetim Planları Oluşturulacak

Siber tehditlere karşı etkili planlar hazırlanacak. Başkanlık, siber güvenlik zafiyetlerini tespit etmek ve bunlara karşı acil durum ve kriz yönetim planları oluşturmakla da sorumlu olacak. Bu kapsamda, kamu, özel sektör ve üniversitelerle işbirliği artırılacak ve siber güvenlik alanında ortak projeler yürütülecek.

Yeni Hizmet Birimleri Oluşacak

Siber güvenlik alanındaki hizmet birimleri genişletilecek. Siber Güvenlik Başkanlığı’nda Siber Savunma Genel Müdürlüğü, Siber Mukavemet Genel Müdürlüğü, Ekosistem Geliştirme Genel Müdürlüğü gibi yeni birimler yer alacak. Ayrıca, başkanlık bünyesinde Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği ve Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği de faaliyet gösterecek.

Başkanlık, Yerel ve Uluslararası Temsilcilik Kurabilecek

Siber güvenlik alanında küresel işbirliği artacak. Başkanlık, yurt içi ve yurt dışında temsilcilikler kurarak Türkiye'nin siber güvenlik alanındaki global etkisini artırmayı hedefliyor. Başkanlık tarafından yurt dışında kurulacak temsilcilikler, Cumhurbaşkanının onayıyla faaliyet gösterecek.

135 Kişilik Kadro Tahsis Edildi

Başkanlık, güçlü bir kadro ile hizmet verecek. Siber Güvenlik Başkanlığı’na 135 kişilik kadro tahsis edilmiş olup, bu kadro ile başkanlık, siber güvenlik alanındaki tüm çalışmalarını etkili bir şekilde sürdürecek. Başkanlık, ülke genelindeki tüm siber güvenlik projelerine liderlik edecek ve bu alandaki stratejik gelişmeleri yönlendirecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.