Yozgat'ta iki aday kıran kırana yarışıyor! Yeni başkanın kim olacağı bugün belli oluyor

Yozgat'ta iki aday kıran kırana yarışıyor! Yeni başkanın kim olacağı bugün belli oluyor
Yozgat Barosu'nun genel kurul ve başkanlık seçimleri, Çamlık Otel’de avukatların yoğun katılımıyla başladı. Mevcut başkan Av. Muhsin Ayanoğlu ve Av. Bahar Büyükaksu'nun aday olduğu seçimde, her iki aday da projelerini ve vaatlerini avukatlarla paylaştı.

Yozgat Barosu'nun genel kurul ve başkanlık seçimleri, Çamlık Otel’de avukatların yoğun katılımıyla başladı. Mevcut başkan Av. Muhsin Ayanoğlu ve Av. Bahar Büyükaksu'nun aday olduğu seçimde, her iki aday da projelerini ve vaatlerini avukatlarla paylaştı.

Muhsin Ayanoğlu: “Her zaman ulaşılabilir olduk”

Mevcut başkan ve yeniden aday olan Av. Muhsin Ayanoğlu, seçim öncesi yaptığı konuşmada görev süresi boyunca avukatların sorunlarına hızlı çözüm bulmak için çaba sarf ettiğini vurguladı. Ayanoğlu, "Meslektaşlarımız bize günün hangi saatinde olursa olsun rahatlıkla ulaşabildiler. Adliye, kolluk ve cezaevlerindeki sorunlara doğrudan müdahil olduk. Meslektaşlarımıza yapılan saldırılarda her zaman yanlarında olduk ve hiçbir avukatın yalnız olmadığını ortaya koyduk," dedi.

Ayrıca, Avukat Hakları Merkezi'nin avukatların sorunlarını çözmede önemli bir rol oynadığını belirten Ayanoğlu, "Meslektaşlarımızın bize ulaşmalarını sağlayan Avukat Hakları Merkezi’ne ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Büyükaksu: “Mesleğimiz onur kaybetmektedir”

Diğer başkan adayı Av. Bahar Büyükaksu ise konuşmasında avukatlık mesleğinin giderek değer kaybettiğini ve mesleki sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı. Büyükaksu, "Mesleğimiz her geçen gün onur kaybetmektedir. Adliyeler ve diğer kurumlarda avukatlara karşı sergilenen tutumlar, mesleği icra ederken zorluklar yaratıyor. Ayrıca, avukatların mesleki sorunlarının çözümünde yalnız bırakıldığını görüyoruz" dedi.

İki aday yarışıyor

Büyükaksu, mesleki eğitim ve seminerlerin yetersizliğine de değinerek, genç avukatların deneyimsizlikten kaynaklanan hatalar yapıp ağır bedeller ödediğini ifade etti. Bu durumun avukatların itibarını zedelediğini ve vatandaşların da zarar gördüğünü belirtti.

"Değişim ve yenilik için adayım"

Bahar Büyükaksu, barodaki eksiklerin giderilmesi ve değişim için sorumluluk almaya hazır olduğunu söyledi. Konuşmasında, "Aidiyetten uzak hareket eden, sessizliği seçen bir baro istemiyorum. Eleştirmenin kolay olduğu bu günlerde, risk alarak sorumluluk almak için aday oldum" ifadelerine yer verdi.

Seçim sürecinin baro için bir kazanç olduğunu vurgulayan Büyükaksu, "Bu başkanlık yarışından herkesin memnun kaldığını biliyorum. Bu bir ilkti ve baromuz için bir kazançtı. Bugün bizler içimizdeki kıvılcımları birleştirirsek, mesleğin geleceğine ışık tutabiliriz. Sizlerden bu büyük sorumluluğu paylaşmak üzere oylarınızı talep ediyorum" dedi.

Sonuçlar merakla bekleniyor

Yozgat Barosu genel kurulunda başkanlık seçimi için oy kullanma işlemi başladı. Seçim sonuçlarının, gün sonunda açıklanması bekleniyor. Avukatlar, bu süreçte iki adayın vaatlerini değerlendirerek oylarını kullanacak.

Seçimin ardından Yozgat Barosu'nun yeni başkanı belirlenecek ve gelecek dönemde baro yönetimi şekillenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.