Vatandaşlar endişe içinde! Yozgat'ta kurbanlık fiyatları uçuşa geçti

Vatandaşlar endişe içinde! Yozgat'ta kurbanlık fiyatları uçuşa geçti
Kurban Bayramı yaklaşırken, Yozgat'ta kırmızı et fiyatlarındaki artışlar, kurbanlık fiyatlarını da etkilemeye başladı. Yükselen maliyetler, tarım sektöründe çalışanları ve kurbanlık arayan vatandaşları endişelendiriyor.

Kurban Bayramı yaklaşırken, Yozgat'ta kırmızı et fiyatlarındaki artışlar, kurbanlık fiyatlarını da etkilemeye başladı. Yükselen maliyetler, tarım sektöründe çalışanları ve kurbanlık arayan vatandaşları endişelendiriyor. Yozgatlı üreticiler, yaşanan maliyet artışlarının sektördeki zorlukları daha da derinleştirdiğini ifade ediyor.

Kurbanlık arayışı içindeki vatandaşlar, fiyatlardaki artış nedeniyle şaşkınlık yaşıyorlar. Bir üretici, ilaçlar, yemler, ahır giderleri gibi temel masraflardaki artışların doğrudan hayvan maliyetlerine yansıdığını belirtiyor. Bu durum, hayvancılık sektöründe çalışanları ve kurbanlık alıcılarını dikkatli olmaya sevk ediyor.

Yozgat'ta kurbanlık fiyatları şu şekilde açıklandı: İnekler 100-110 bin lira arasında, düveler 125 bin lira, tosunlar ise 150 bin lira civarında alıcı bulacak. Hisse başı satışlarda ise inekler yaklaşık 20-22 bin lira, düveler 25 bin lira, tosunlar ise 30 bin lira civarında olacak. Küçükbaş hayvanlar ise 12-15 bin lira arasında alıcı bulacak.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, fiyat artışları gündemi meşgul ediyor ve alıcıları dikkatli olmaya sevk ediyor. Üreticiler, bu durumun sektördeki zorlukları artırdığını ve hayvancılık faaliyetlerini etkilediğini vurguluyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.