Şimdiden tedbirinizi alın! Yozgat, Sivas, Tokat, Kırşehir ve Kırıkkale'ye önemli uyarı

Şimdiden tedbirinizi alın! Yozgat, Sivas, Tokat, Kırşehir ve Kırıkkale'ye önemli uyarı
Yozgat, Sivas, Tokat, Kırşehir, Kırıkkale gibi bölgelerde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kenelerin neden olduğu hastalıklara karşı tedbirlerin alınması gerektiği konusunda önemli bir uyarı geldi.

Yozgat, Sivas, Tokat, Kırşehir, Kırıkkale gibi bölgelerde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kenelerin neden olduğu hastalıklara karşı tedbirlerin alınması gerektiği konusunda önemli bir uyarı geldi. Yozgat Valiliği, bu bölgelerde popülasyonu artan kene tutması ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Valilik, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, KKKA hastalığının özellikle yaz ve sonbahar aylarında daha sık görüldüğüne vurgu yaptı. Hastalığın kene ısırması ya da keneyle temas sonucunda bulaşan bir enfeksiyon olduğunu belirten yetkililer, bu durumda olan kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini ifade etti.

tedbiri-elden-birakmayin2.jpg

KKKA hastalığının belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, yaygın vücut ağrısı ve halsizlik gibi bulguların sıkça görüldüğünü hatırlatan valilik, kişisel korunma önlemlerinin büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Özellikle tarla, bağ, bahçe, orman gibi kene riskinin yüksek olduğu alanlara giderken vücudu koruyucu giysilerin tercih edilmesi gerektiğini belirten açıklamada, pantolon paçalarının çorap içine sokulması ve açık renkli kıyafetlerin kullanılmasının kenelerin tespit edilmesinde kolaylık sağlayacağı da belirtildi.

Bu tür hastalıklardan korunmanın ve erken teşhisin önemine dikkat çeken Yozgat Valiliği, vatandaşları tedbiri elden bırakmamaları konusunda uyardı. Ayrıca, çevre temizliğine ve kenelerin yaşam alanlarına dikkat edilmesi gerektiği de belirtilen açıklamada, bu sayede hastalıkların önüne geçilebileceği vurgulandı.

Son olarak, valilik yetkilileri, bu konuda daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşların sağlık kuruluşlarından destek alabileceklerini ve şüpheli durumlarda vakit kaybetmeden sağlık uzmanlarına başvurmalarının önemli olduğunu hatırlattılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.