Çağın hastalığının pençesindeydi! Yozgat'ta şifayı buldu

Çağın hastalığının pençesindeydi! Yozgat'ta şifayı buldu
Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, obeziteyle mücadelede önemli bir başarıya imza atıyor.

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, obeziteyle mücadelede önemli bir başarıya imza atıyor.

Genel Cerrahi Kliniği’nde gerçekleştirilen kapalı mide küçültme (tüp mide) ameliyatları, obezite hastalarına yeni bir yaşam umudu sunuyor. Bu kapsamda, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Kırmızı tarafından yapılan başarılı bir ameliyat ile 46 yaşındaki Osman Başak sağlığına kavuştu.

cagin-hastaligina-sifa1.jpg

Günümüzde hem Türkiye’de hem de dünyada hızla artan obezite, birçok sağlık sorununun kaynağı olarak dikkat çekiyor. Yanlış ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları nedeniyle ortaya çıkan obezite, her yaştan ve cinsiyetten insanın yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Bu duruma çözüm arayan Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi, obezite cerrahisi ile hastalarına umut oluyor. Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kırmızı ve ekibi, kapalı mide küçültme ameliyatları ile obezite ve onunla ilişkili hastalıkların önüne geçmeyi hedefliyor.

Doç. Dr. Serdar Kırmızı, obezite cerrahisinin önemine dikkat çekerek, “Obezite günümüzde giderek artan önemli bir sağlık sorunudur. Yaşam tarzı değişiklikleri, diyet veya bazı ilaç tedavilerine rağmen kilo veremeyen hastalar için obezite cerrahisi etkili bir tedavi yöntemidir. Cerrahi yöntemlerle mide küçültülerek ve ince bağırsaktan gıda emilimi azaltılarak hastalarımıza yardımcı olmaktayız. Ancak her obez hastaya bu ameliyatlar uygun olmayabilir. Hastaların belli kriterleri karşılaması gerekmektedir” dedi.

Her hastanın farklı ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Kırmızı, “Bu yüzden hastalara kliniğimizde bazı testler ve tetkikler yapılmakta. Daha sonra kişiye uygun obezite cerrahisi uygulanır. Tabi ki her cerrahi işlemde olduğu gibi obezite cerrahisinde de komplikasyonlar görülebilir. Bu yüzden tecrübeli bir ekibin yürütmesi gereken bir süreçtir. Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde, bir süre önce başladığımız obezite cerrahisine başarılı sonuçlar alarak devam etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

cagin-hastaligina-sifa.jpg

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin kapalı mide küçültme ameliyatları, birçok obezite hastasının sağlığına kavuşmasını sağlıyor. 46 yaşındaki Osman Başak’ın ameliyatla sağlığına kavuşması, bu başarıların somut bir örneği olarak öne çıkıyor. Obeziteyle mücadelede önemli bir adım atan Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi, hastalarına umut ışığı olmaya devam ediyor.

Obezite cerrahisi, hem Türkiye’de hem de dünya genelinde obeziteyle mücadelede önemli bir yer tutuyor. Yozgat Bozok Üniversitesi’nin sağladığı bu hizmet, obezite hastalarının yaşam kalitesini artırarak, onlara yeni bir yaşam şansı sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.