15 Temmuz Şehitleri Yozgat'ta anıldı

15 Temmuz Şehitleri Yozgat'ta anıldı
15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde şehit düşenler, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde kabirleri başında dualarla anıldı.

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde şehit düşenler, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde kabirleri başında dualarla anıldı. "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, Sarıkaya ilçesine bağlı Tepedoğan köyü mezarlığında gerçekleşti.

Tepedoğan köyü mezarlığında bulunan 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Yıldız Gürsoy'un kabri ziyaret edildi. Ziyarette Kur'an-ı Kerim tilaveti okunurken, Sarıkaya İlçe Müftüsü Zühdü Elveren şehitler için dualar etti. Ziyarete, Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir, Belediye Başkanı Osman Gözan, kamu, kurum ve kuruluş müdürleri ile şehit yakınları katıldı.

Kaymakam Ahmet Nuri Demir, törende yaptığı konuşmada, "Şehitlerimizin geride bıraktığı kıymetli ailesi bize emanettir. Onların en büyük mirası, şerefli isimleridir. İnşallah şehidimizin ruhu şad, makamı ali olur. 15 Temmuz 2016 günü, FETÖ mensubu teröristlerce Türk halkına ve demokrasisine düzenlenen hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızı mezarları başında anıyoruz" dedi. Ayrıca, Yıldız Gürsoy’un kabrine gerçekleştirilen ziyarette İlçe Müftüsü Zühdü Elveren tarafından okunan duaların şehitlerin ruhuna hediye edildiğini belirtti.

15-temmuz-sehirleri-anildi-1.jpg

Belediye Başkanı Osman Gözan ise, “Çok şükür bağrında nice kahramanlar yetiştirmiş, hiçbir zaman istikbalinden ve istiklalinden ödün vermemiş, vatanını toprağını çiğnetmemiş, aziz bayrağını indirmemiş, bu uğurda binlerce can vermiş milletin evlatlarıyız. Dünyanın en kıymetli vatan toprağında yaşıyoruz” diye konuştu. Gözan, şehitlerin hatırasını yaşatmanın ve onların emanetlerine sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı.

Etkinlikler, şehitler için yapılan duaların ardından sona erdi. Sarıkaya ilçesinde gerçekleştirilen bu anlamlı tören, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün ruhuna uygun olarak, birlik ve beraberlik mesajlarıyla tamamlandı.

Törene katılan şehit yakınları, duygu dolu anlar yaşadı. 15 Temmuz şehitleri için düzenlenen bu tür etkinliklerin, şehitlerin anısını canlı tutmak ve onların emanetlerine sahip çıkmak açısından büyük önem taşıdığı belirtildi. Kaymakam Demir ve Belediye Başkanı Gözan, şehit ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını ve onların dertleriyle dertlendiklerini ifade etti.

Yozgat'ta düzenlenen anma etkinlikleri, milletin şehitlerine olan bağlılığını bir kez daha gösterdi. 15 Temmuz’un unutulmaz kahramanları, dualarla ve hatıralarıyla bir kez daha anıldı. Törenin ardından şehit yakınları, mezarlıkta dua ederek kabir ziyaretlerini gerçekleştirdi. Bu anlamlı gün, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde, şehitlerinin hatırasına sahip çıktığını bir kez daha ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.