Telefon Fiyatlarına Güncelleme: Samsung Galaxy S26 Zamlandı!
Teknoloji devi Samsung, Türkiye pazarındaki amiral gemisi akıllı telefon serisi Galaxy S26 ailesinin satış etiketlerinde köklü bir fiyat artışına gitti. Yeni fiyat listesi incelendiğinde, serideki en agresif fiyat sıçramasının Galaxy S26+ modelinde yaşandığı görülüyor.
Cihazın 12 GB RAM ve 256 GB depolama kapasitesine sahip olan versiyonu, daha önce 82 bin 499 TL seviyesinden alıcı bulurken yapılan son güncellemeyle birlikte 97 bin 999 TL’ye yükseldi. Yaklaşık %18,8 oranındaki bu artış, akıllı telefon satın almayı planlayan tüketicilerin bütçe planlamalarını doğrudan etkiledi.
Standart ve Ultra Modellerinin Yeni Fiyat Listesi Netleşti
Serinin giriş ve tepe modelleri de bu zam dalgasından payını aldı. Standart sürüm olan 256 GB depolama kapasiteli Galaxy S26'nın fiyatı 70 bin 499 TL'den 77 bin 999 TL’ye çıkarılarak 7 bin 500 TL zamlandı. Premium segmentin temsilcisi Galaxy S26 Ultra cephesinde ise fiyatlar 130 bin TL sınırını aştı.
Yapılan kurumsal güncelleme sonrasında Galaxy S26 Ultra modellerinin yeni fiyat haritası şu şekilde şekillendi:
- Galaxy S26 Ultra (256 GB): 109 bin 999 TL'den 119 bin 999 TL’ye yükseldi (10 bin TL artış).
- Galaxy S26 Ultra (512 GB): 121 bin 999 TL'den 131 bin 999 TL’ye ulaştı.
Küresel Yapay Zekâ Yatırımları Mobil Maliyetleri Tetikliyor
Samsung Türkiye kanadı fiyat artışlarına yönelik resmi bir savunma veya gerekçe metni yayınlamadı. Ancak uluslararası teknoloji analistleri ve sektör kaynakları, bu artışın arkasında dünya genelinde tırmanışa geçen bellek (DRAM ve HBM) bileşeni maliyetlerinin yattığına dikkat çekiyor.
Yapay zekâ teknolojilerine yönelik küresel yatırımların hız kazanması, veri merkezlerindeki yüksek performanslı bellek talebini tepe noktaya ulaştırdı. Üreticilerin kapasitelerini bu alanlara kaydırması ise mobil cihazlarda kullanılan yongaların tedarik maliyetlerini yukarı yönlü baskılıyor. Şirket, geçtiğimiz ağustos ayının sonunda da Galaxy A37 ve Galaxy A57 gibi orta segment modellerinde ikişer bin TL'lik fiyat artışlarına gitmişti.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.