9. TDV Devr-i Âlem Gençlik Fuarına gençler akın edecek

9. TDV Devr-i Âlem Gençlik Fuarına gençler akın edecek
Ankara'da düzenlenen ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) tarafından organize edilen 9. TDV Devr-i Âlem Gençlik Fuarı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla başladı.

Ankara'da düzenlenen ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) tarafından organize edilen 9. TDV Devr-i Âlem Gençlik Fuarı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla başladı. Fuarın açılışında yapılan konuşmada, medya ve bilinç temalı etkinliğin önemi vurgulandı.

Başkan Erbaş, medya araçlarının hayatın her alanını kuşattığı günümüzde, İslam'ın evrensel değerlerinden daha fazla bahsetme gerekliliğine dikkat çekti. Özellikle dijitalleşme ile birlikte medyanın etkisinin arttığını belirten Erbaş, "Medya artık sadece bilgiye ulaşma aracı değil, aynı zamanda bilginin sunumunda da etkili bir rol oynuyor" dedi.

2.jpg

Fuarda öne çıkan tema olan "Medya ve Bilinç" konusunda konuşan Başkan Erbaş, yeni medya mecralarının algı üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu vurguladı. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte algının gerçeğin önüne geçebildiğine ve insanların düşüncelerinin yönlendirilebildiğine değindi.

Erbaş, gençlerin bu dijital çağda doğru bilgiye ulaşabilmesi için bilinçli birer dijital okur-yazar olmaları gerektiğini belirtti. Medya kullanımının doğru şekilde yapılması, yanlış kullanımlardan kaçınılması gerektiğine vurgu yapan Erbaş, Rabbimizin "Bir haber aldığınızda doğruluğunu araştırın" emrini hatırlattı.

3.jpg

İslam'ın ahlaki değerlerinin, sanal ortamda da geçerli olduğunu vurgulayan Başkan Erbaş, toplumların değerlerine sahip çıkması gerektiğini ve bu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurguladı. Değerlerine sahip çıkmayan toplumların maddi ve manevi olarak zarar gördüğünü belirten Erbaş, medya araçlarıyla İslam'ın evrensel değerlerinden daha fazla bahsedilmesi gerektiğini ifade etti.

Fuarın açılış töreninde konuşan Başkan Erbaş'a, fuara katkı sağlayanlara ve katılımcılara teşekkür edildi. Fuar, 10-12 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. TDV Devr-i Âlem Gençlik Fuarı, gençlere yönelik önemli bir platform olma özelliğini koruyor ve her yıl geniş kitlelere ulaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.