Yozgat gençliği için gece gündüz demiyorlar! Her alanda destek oluyorlar

Yozgat gençliği için gece gündüz demiyorlar! Her alanda destek oluyorlar
Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) tarafından düzenlenen Sağlıklı Yaşam Fikir Atölyesi, gençler arasında sağlıklı yaşamı teşvik etmeye yönelik önemli adımlar atıyor.

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) tarafından düzenlenen Sağlıklı Yaşam Fikir Atölyesi, gençler arasında sağlıklı yaşamı teşvik etmeye yönelik önemli adımlar atıyor. Atölyeye katılan 40 genç, sağlıklı yaşam tarzlarını nasıl sürdürebilecekleri konusunda fikirler ve çözümler üretti.

Gençlerden Sağlıklı Yaşam Fikirleri

Sport for Healthy Life (Sport4HealthyLife) kampanyası kapsamında düzenlenen atölye, gençlerin sağlıklı yaşam konusundaki sesini duyurmayı amaçlıyor. SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu'nun HealthyLifestyle4All kampanyası ile gençleri desteklediklerini belirtti. Uğuz, "Atölyemizde 40 gencin katılımıyla ruh sağlığı, hareket etme alışkanlıkları, dijital sağlık, dayanışma ve sporla hayatı dönüştürme üzerine fikirler geliştirildi. Gençlerimizin bu konularda ürettikleri çözüm önerileri, sağlıklı bir toplumun temelini oluşturacaktır" dedi.

sorged1.jpg

"Gençlerimizin Yanındayız"

Uğuz, Sorgun Gençlik Derneği’nin kuruluşundan bu yana gençler için sosyal, kültürel, eğitim, sağlık, çevre ve spor alanlarında çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Özellikle gençlik politikalarının iyileştirilmesine katkıda bulunduklarını vurgulayan Uğuz, “Gençlerimiz arasında gönüllülüğü, yardımlaşmayı ve dayanışmayı teşvik ediyoruz. Dijital çağda gençlerin iş sahibi olabilmeleri için 21. yüzyıl becerilerini kazandırmaya çalışıyoruz. Yaratıcı problem çözme, takım çalışması, iletişim becerileri, dil yeterliliği ve girişimcilik gibi konularda gençlerimize destek veriyoruz” diye konuştu.

sorged2.jpg

"Avrupa'ya Açılan Kapıyız"

SORGED, uluslararası projelerle gençleri Avrupa’ya taşımaya ve Yozgat’ın ötesine ulaştırmaya devam ediyor. Son yıllarda Avrupa Komisyonu'na sunduğu projelerle büyük başarı elde eden dernek, yeni projelerle adından söz ettiriyor. Uğuz, Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Yüksek Öncelikli Alanlarda Gönüllü Ekipler Programı kapsamında hazırlanan "Sport for Healthy Life (Sport4HealthyLife)" projesinin Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından onaylandığını açıkladı. Projeden toplamda 80 genç gönüllünün yararlanacağını belirten Uğuz, “Makedonya, Ürdün, İtalya ve Yunanistan’ın ortak olduğu proje 15 ay sürecek. Spor, sağlıklı beslenme, çevre ve kanser üzerine çeşitli etkinlikler düzenlenecek” dedi.

sorged4.jpg

SORGED’den Gençlere Büyük Destek

SORGED, özellikle dezavantajlı gençlerin topluma uyum sağlamalarına yönelik faaliyetler düzenlemeye devam ediyor. Uğuz, engelli gençler başta olmak üzere tüm dezavantajlı gençler için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Gençlerimizin gelişimi ve topluma entegrasyonlarına katkı sağlamak için projelerimize aralıksız devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.