Yozgat'ta kutsal topraklara yolculuk için hazırlıklar sürüyor

Yozgat'ta kutsal topraklara yolculuk için hazırlıklar sürüyor
Yozgat İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında hacı adaylarına özel eğitim seminerleri düzenliyor.

Yozgat İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında hacı adaylarına özel eğitim seminerleri düzenliyor. Yozgat’tan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik düzenlenen seminerler, önemli bilgilerin aktarıldığı etkinlikler olarak gerçekleşiyor.

Geçtiğimiz hafta, Çekerek’te gerçekleştirilen "Hac Yolcuları Eğitim Seminerleri"nde Sorgun, Çekerek, Aydıncık ve Kadışehri ilçelerinden kutsal beldelere gidecek hacı adaylarına özel bilgiler paylaşıldı. İl Müftüsü Ali Gülden, bu hafta ise Yerköy ilçesinde gerçekleştirilen seminerde hacı adaylarıyla bir araya geldi.

kutsal-toprak-yolcularina-egitim4.jpg

Kaymakamlık konferans salonunda düzenlenen seminere, İl Müftüsü Ali Gülden, İl Müftü Yardımcısı Aybala Tuğba Uzuner, Yerköy İlçe Müftüsü Remzi Çalık ve Hac Umre Şube Müdürü Yusuf Özel katıldılar.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Yerköy İlçe Müftüsü Remzi Çalık, seminer kapsamında "Hacda Önemli Hususlar ve Mekke Ziyaret Yerleri" konularına odaklanıldığını belirtti. Şube Müdürü Yusuf Özel ise hac ibadetiyle ilgili önemli bilgileri paylaştı.

İl Müftüsü Ali Gülden, hac kuraları çıkan hacı adaylarını tebrik ederek, “Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Hac ve Umrede Bir Arada Yaşama Bilinci” konularında seminer verdi. Gülden, hac ibadetinin önemine vurgu yaparak, hacı adaylarının bu kutsal yolculuğa hazırlıklı olmalarının önemine değindi.

kutsal-toprak-yolcularina-egitim2.jpg

Seminer sonrasında Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan’ın imzasıyla hac seminerine katılım belgesi hacı adaylarına takdim edildi.

Öte yandan, İl Müftü Yardımcısı Aybala Tuğba Uzuner, kadın hacı adaylarını da unutmayarak, hacda kadın olmanın ve kadınlara özel durumların ele alındığı bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Seminerin sonunda ise İl Müftüsü Ali Gülden, 17 Ağustos 2011 yılında Hakkari ili Çukurca ilçesi mevkiinde şehit olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erhan Ar’ın vefat eden annesi Medine Ar'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

kutsal-toprak-yolcularina-egitim1.jpg

Yozgat İl Müftülüğü'nün düzenlediği bu eğitim seminerleri, hacı adaylarının ibadetlerini daha bilinçli ve manevi bir derinlikle gerçekleştirmelerini sağlamak adına büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.