Yozgat'ın birçok bölgesinde yetişiyor! Öyle ilginç faydaları ortaya çıktı ki...

Yozgat'ın birçok bölgesinde yetişiyor! Öyle ilginç faydaları ortaya çıktı ki...
Yozgat'ta yetişen ve yerel halk tarafından nazardan koruyucu ve enerji dengeleyici olarak kullanılan üzerlik otunun faydalarıyla ilgili ilginç bilgiler ortaya çıktı.

Yozgat'ta yetişen ve yerel halk tarafından nazardan koruyucu ve enerji dengeleyici olarak kullanılan üzerlik otunun faydalarıyla ilgili ilginç bilgiler ortaya çıktı. Bu bitkinin alternatif tıpta yıllardır kullanıldığını ve köy evlerinde sıkça gözlendiğini belirtmek mümkün.

Üzerlik otu, genellikle kapı girişlerine asılarak kötü enerjinin dağıtılmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda kozmetik, temizlik ve gıda sektöründe de aktif olarak kullanılıyor.

nazara-bitkisel-cozum-uzerlik-otu-4.jpg

Üzerlik otunun bilimsel adı Peganum harmala L. olarak biliniyor. Bu bitki, tohumlarıyla tanınır ve doğal florasına sahip olduğu bölgelerde sıklıkla yetiştiriyor. Üzerlik otunun açtığı çiçekler, eski dönemlerde kötü enerjiyi uzaklaştırdığına inanılarak tütsü olarak kullanılıyor.

nazara-bitkisel-cozum-uzerlik-otu.jpg

Bu bitkinin faydaları arasında üst solunum yollarını açması, bağırsak florasını düzenlemesi ve zihin gelişimini desteklemesi önemli yer tutuyor. Ayrıca enfeksiyon ve iltihapları giderme, nazarı uzaklaştırma, stresi azaltma ve antioksidan özellikleriyle iyileşmeyi kolaylaştırma gibi etkileri de bulunuyor. Saç sağlığına da olumlu etkileri olan üzerlik otu, kapsül, çay veya tütsü olarak kullanılabiliyor.

nazara-bitkisel-cozum-uzerlik-otu-2.jpg

Ancak, üzerlik otunun kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı yan etkiler de bulunuyor. Yüksek dozlarda kullanımı halüsinojenik etkilere yol açabilir ve hamile kadınlar ile antidepresan kullananlar için uygun değildir. Ayrıca evcil hayvanlar üzerinde toksik etkilere neden olabilir.

nazara-bitkisel-cozum-uzerlik-otu-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.