Yozgat Şehir Hastanesi'nde bilgilendirme standı açıldı

Yozgat Şehir Hastanesi'nde bilgilendirme standı açıldı
Yozgat Şehir Hastanesi, “1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası” kapsamında anne sütünün önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açtı.

Yozgat Şehir Hastanesi, “1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası” kapsamında anne sütünün önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açtı. Anne ve Bebek Dostu Hastane unvanına sahip olan Yozgat Şehir Hastanesi, bu etkinlik ile anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini vurguladı.

Başhekim Uz. Dr. Mustafa Kozan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Fatih Erdem, Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Hekimi Uz. Dr. Dilara Doğan ve Emzirme Danışmanlığı ve Laktasyon Polikliniği Hemşiresi Nergis Ulucan’ın katılımıyla açılan stantta, hastane personeli ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme yapıldı. Etkinlikte, anne sütü ile ilgili önemli bilgiler içeren broşürler dağıtılarak, katılımcıların konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları sağlandı.

Bilgilendirme standında, Emzirme Danışmanlığı ve Laktasyon Polikliniği Hemşiresi Nergis Ulucan tarafından hastane personeline eğitim verildi. Eğitimde, anne sütü ve emzirmenin bebeklerin sağlıklı gelişimi üzerindeki rolü, emzirmenin anne sağlığına faydaları ve doğru emzirme teknikleri konuları ele alındı. Anne sütünün bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, enfeksiyonlara karşı koruma sağladığı ve beyin gelişimini desteklediği vurgulandı.

Ayrıca, emzirmenin anne sağlığına olan katkıları da belirtildi. Emzirmenin, annelerin doğum sonrası daha hızlı toparlanmasına yardımcı olduğu, meme kanseri ve yumurtalık kanseri riskini azalttığı gibi önemli sağlık faydaları olduğuna dikkat çekildi. Hemşire Nergis Ulucan, doğru emzirme tekniklerini uygulayarak, annelerin daha rahat bir emzirme süreci geçirebileceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.