Yozgat Şehir Hastanesi stant açtı! Vatandaşlara önemini anlattı

Yozgat Şehir Hastanesi stant açtı! Vatandaşlara önemini anlattı
Yozgat Şehir Hastanesi, “1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası” kapsamında anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla bir bilgilendirme standı açtı.

Yozgat Şehir Hastanesi, “1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası” kapsamında anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla bir bilgilendirme standı açtı. Anne-Bebek Dostu Hastane unvanına sahip olan Yozgat Şehir Hastanesi, bu etkinlikle anne sütü farkındalığını artırmayı hedefliyor.

Yozgat Şehir Hastanesi poliklinik katında açılan bilgilendirme standına, Başhekim Uz. Dr. Mustafa Kozan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Fatih Erdem, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Hekimi Uz. Dr. Dilara Doğan, Emzirme Danışmanlığı ve Laktasyon Polikliniği Hemşiresi Nergis Ulucan katıldı. Etkinlik boyunca hastane çalışanlarına, doğum yapan annelere ve anne adaylarına broşürler dağıtılarak anne sütünün faydaları anlatıldı.

bilgilendirme-standi-acildi.jpg

Başhekim Uz. Dr. Mustafa Kozan, anne sütünün bebekler için ilk altı ayda hayati öneme sahip olduğuna değinerek, “Anne ve bebek dostu hastane olarak kliniklerimizde anne ve gebelerimize anne sütünün önemini anlatarak bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Unutulmamalıdır ki anne sütü yeni doğan bebek için en iyi ve en doğal besindir. Kolayca sindirilebilmesi ve çeşitli hastalıklara karşı koruması açısından da eşsizdir.” dedi.

Dr. Kozan, emzirmenin doğal ve basit bir olay gibi görünmesine rağmen, emzirmenin başlaması ve sürdürülmesinin birçok faktörden etkilendiğini vurguladı. İlk aylarda emzirmeyi bırakmada önemli nedenler arasında erken doğum, zor doğum eylemi, sezaryen ve annenin bebeğini besleyememe endişesinin yer aldığını belirtti. Ayrıca, annelerin bebeklerinden ayrılması, hastalıklar, prematüre doğumlar, psikolojik değişimler, bebeğin emzirmeyi reddetmesi ve yetersiz süt üretimi gibi faktörlerin emzirmeyi kesintiye uğrattığını ifade etti.

Dr. Kozan, anne sütünün bebek ve anneye sağlık, bağışıklık ve gelişimsel yönden birçok faydası olduğunu belirtti. “Anne sütü her zaman taze ve mikropsuzdur, daima hazırdır ve bedavadır. Özel bir harcama gerektirmez. Bebekle anne arasında özel bir sevgi bağı kurulmasını sağlar, sindirimi kolaydır. İlk ağız sütü bebeği hastalıklardan korur ve ilk aşısıdır. İlk 6 ay sadece anne sütüyle emzirmeye devam edilmelidir,” ifadelerini kullandı.

Bilgilendirme standında yapılan açıklamaların ardından, hastanede tedavi gören anne ve anne adaylarına Kadın Hastalıkları Servisi ve LDRP Ünitesinde lohusa şerbeti ikram edildi. Etkinlik kapsamında, annelere emzirmenin faydaları konusunda detaylı bilgi verilirken, emzirmenin teşvik edilmesi için hastane çalışanları da bilgilendirildi.

Yozgat Şehir Hastanesi'nin bu tür etkinliklerle anne sütü farkındalığını artırarak, toplum sağlığına önemli katkılar sağlamayı hedeflediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.