Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Kozan uyardı! Doğru kullanım hayati önem taşıyor

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Kozan uyardı! Doğru kullanım hayati önem taşıyor
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, Dünya Astım Günü kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, Dünya Astım Günü kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Astımın doğru tedavi edilmesi için ilaçların doğru kullanımının hayati önem taşıdığını vurgulayan Kozan, astımın akciğer içi hava yollarında mikrobik olmayan bir tür iltihap sonucu ortaya çıkan kronik bir hastalık olduğunu belirtti. Astımın belirtilerinin tekrarlayan nefes darlığı, hırıltı/hışıltı/ıslık sesleri, göğüste baskı hissi ve öksürük gibi olduğunu ifade etti.

Başhekim Kozan, doğru tanı için hastaların yakınmalarının değerlendirilmesi yanında solunum fonksiyon testlerinin yapılması gerektiğini ve bu testlerin geriye dönüşümlü hava yolu darlığını göstermede önemli olduğunu vurguladı. Astımın tamamen ortadan kaldırılamadığını ancak doğru kullanıldığında ve tetikleyici faktörlerden uzak durulduğunda belirtilerin kontrol altına alınabildiğini söyledi.

dogru-ilac-kullanimi-onemli1.jpg

Astım hastalarının sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için sigara içmemeleri, obezite ile mücadele edip kilo vererek sağlıklı beslenmeleri, düzenli egzersiz yapmaları ve solunan ortam havasını temiz tutmalarının önemine değinen Kozan, astım ilaçlarının hekim tavsiyesine uygun olarak kullanılması gerektiğini belirtti.

Başhekim Kozan, “Astım tedavisi hastalığın şikayetlerinin kontrol altına alınması ve hastanın yaşam kalitesinin artırılması için uygulanır. Doğru ilaç tedavisi ve tetikleyici faktörlerden uzak durma ile astım belirtileri kontrol altına alınabilir. Astım tedavisi dünya çapında uzmanlar tarafından belirlenen rehberlere göre yapılır. Yeni yönergeler, nefes açıcı ilaçların inhaler kortizon ile birlikte kullanılması gerektiğini öneriyor. Tedaviyle astımlılar normal yaşamlarına devam edebilirler. Astım ilaçlarının büyük çoğunluğu inhalasyon yoluyla kullanılır ve doğru kullanıldıklarında daha az yan etkiye sahiptirler” dedi.

Başhekim Kozan’ın açıklamaları, astımın doğru tedavi edilmesi ve hastaların yaşam kalitesinin artırılması adına önemli bilgiler içeriyor. Astım konusunda farkındalık yaratmak ve doğru bilgilerin halka ulaşmasını sağlamak amacıyla yapılan bu açıklamalar, sağlık alanında bilinçli bir toplum oluşturulması açısından önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.