Yozgat İl Sağlık Müdürü Şahin açıkladı! Ciddi kayıplar yaşandığının altını çizdi

Yozgat İl Sağlık Müdürü Şahin açıkladı! Ciddi kayıplar yaşandığının altını çizdi
Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. İş sağlığı ve güvenliğinin çalışma hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurgulayan Şahin, bu konunun tüm dünya ülkelerinin ortak sorunu olduğunu belirtti.

İş sağlığı ve güvenliği konusunun insan sağlığı ve yaşamıyla doğrudan ilgili olduğuna dikkat çeken Şahin, yapılan araştırmalara göre iş kazalarının yüzde 98'inin, meslek hastalıklarının ise yüzde 99'unun önlenebilir olduğunu ifade etti. Ancak gerekli önlemlerin alınmaması sebebiyle her yıl iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle ciddi kayıplar yaşandığını belirtti.

İşyerlerinde öncelikli olarak insanın, sağlığın ve iş güvenliğinin korunması gerektiğini vurgulayan Şahin, bu bilinci oluşturmanın ve İş Sağlığı ve Güvenliği'nin önemini anlatmanın hayati önem taşıdığını söyledi. Ülkemizin geleceğe güvenle ulaşabilmesi için İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun önemine değinen Şahin, bu kanunun insanı yaşatmayı ve önlemek ödemekten daha ucuzdur anlayışını temsil ettiğini ifade etti.

İş güvenliği için 10 altın kuralı hatırlatan Şahin, bu kuralların işçilerin ve işverenlerin güvenliğini sağlamak adına çok önemli olduğunu belirtti. Bu kurallar arasında risklerin değerlendirilmesi, temiz ve düzenli bir çalışma ortamının sağlanması, gerekli iş izinlerinin alınması, doğru ekipmanların kullanılması, kişisel koruyucu ekipmanların sürekli kullanılması gibi maddeler bulunuyor.

Şahin, son olarak, iş sahalarında araç trafiğine dikkat edilmesi, vinç yüklerinin altına girilmemesi, emniyet talimatlarına uyulması gerektiğini vurgulayarak, çalışanların kendi güvenliklerini ve diğerlerinin güvenliğini gözetmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.