Yozgat tek yürek oldu! İstanbul'un Fethi ve Gazze için bir araya gelindi

Yozgat tek yürek oldu! İstanbul'un Fethi ve Gazze için bir araya gelindi
Akdağmadeni Belediyesi ve Akdağmadeni Sivil İnisiyatif iş birliğiyle, 29 Mayıs İstanbul'un Fethi'nin yıldönümünde, Gazze'ye destek amacıyla anlamlı bir program düzenlendi.

Akdağmadeni Belediyesi ve Akdağmadeni Sivil İnisiyatif iş birliğiyle, 29 Mayıs İstanbul'un Fethi'nin yıldönümünde, Gazze'ye destek amacıyla anlamlı bir program düzenlendi. Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "İstanbul'dan Gazze'ye Fetih Programı"na ilgi yoğundu.

Etkinlik, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Prof. Dr. Nurullah Genç, "Toprak ve Ateş Medeniyeti" konulu bir konferans verdi. Konferansta İslam medeniyetinin farklı yönleri ele alınarak, fetih ruhunun önemi vurgulandı. Program, Akdağmadeni'nin yetiştirdiği ünlü müzisyen Ender Tekin'in Fetih ve Gazze ezgilerini seslendirdiği konserle sona erdi.

istanbuldan-gazzeye-fetih-programi5.jpg

Programa Akdağmadeni Kaymakamı Furkan Nezir, Belediye Başkanı Nezih Yalçın, Cumhuriyet Savcısı Abdulsamet Karaerkek, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun ilgi gören programda konuşma yapan Belediye Başkanı Nezih Yalçın, “Bugün burada insanlığın yüz karası, günümüzün utanç vesilesi Gazze soykırımında masumların yanında olalım, derdimizi İstanbul'un Fethi ile bütünleştirelim, fetih ruhunu diri tutalım hedefiyle bir araya geldik. Programa katılan tüm vatandaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

istanbuldan-gazzeye-fetih-programi4.jpg

Yalçın, konuşmasında şunları ekledi: "Henüz kısa bir süre önce duyuru yapmamıza ve belediye olarak sadece öncü olarak destek vermemize rağmen, gönüllü arkadaşlarımız ve elini taşın altına koyan duyarlı vatandaşlarımız 3 gündür yoğun bir program icra ediyor. Öncelikli amacımız bu zulüm bizim açımızdan sıradanlaşmasın, mücadele ruhumuzu, zalime öfkemizi diri tutalım idi. İkinci amacımız ise Refah’ta, Gazze’de bir damla suya, bir lokma ekmeğe muhtaç hale getirilen kardeşlerimize destek olmaktı."

istanbuldan-gazzeye-fetih-programi1.jpg

Programın sonunda, Belediye Başkanı Nezih Yalçın, fetih programının ana sponsorları olan İş İnsanı Hasan Şahingöz ve Avukat Zübeyir Kayahan’a teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Yalçın, "Çağrımızla doğrudan yardım kuruluşlarının resmi hesaplarına bağış yapan kardeşlerimize, bu süreçte gece gündüz çalışan gönüllü vatandaşlarımıza, düzenlenen kermeste hiçbir karşılık beklemeden destek olan ablalarıma, bacılarıma, Fetih Programımıza sponsor olan İş İnsanı Hasan Şahingöz ve Av. Zübeyir Kayahan'a canı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

istanbuldan-gazzeye-fetih-programi2.jpg

Yalçın, ayrıca 29 Mayıs 1453’te İstanbul’u fethederek Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan, çağ açıp çağ kapatan dedemiz Fatih Sultan Mehmet Han’ı saygı ve hürmetle yad ettiğini belirtti. Program, Gazze’de soykırıma ve sürgüne tabi tutulan kardeşlerimiz için yapılan dualarla son buldu.

Akdağmadeni Belediyesi'nin düzenlediği bu anlamlı etkinlik, fetih ruhunu canlı tutarken, Gazze'ye destek olma amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler arasında yerini aldı. Vatandaşların yoğun ilgisi ve katılımı, programın amacına ulaştığını gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.