Kurban Bayramı'nda Yozgat'a gelmeyi düşünenlere müjde!

Kurban Bayramı'nda Yozgat'a gelmeyi düşünenlere müjde!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nda artan yolcu talebini karşılamak ve vatandaşların rahat bir şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla bir dizi tedbir aldıklarını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nda artan yolcu talebini karşılamak ve vatandaşların rahat bir şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla bir dizi tedbir aldıklarını açıkladı. Bakan Uraloğlu, 14-15-16 ve 22-23 Haziran tarihlerinde Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında ilave YHT (Yüksek Hızlı Tren) seferleri düzenleyerek toplamda 9 bin 660 kişilik ek kapasite sağladıklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından işletilen yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlerde yolcu kapasitesinin artırıldığını duyurdu. Kurban Bayramı süresince yolcuların mağdur olmaması için, 14-23 Haziran tarihleri arasında ana hat ve bölgesel trenlerde pulman ve yataklı olmak üzere toplamda 280 vagon ilave edildi. Bu düzenleme ile 15 bin 800 kişilik ek kapasite sağlanmış oldu.

Bakan Uraloğlu, bayram döneminde özellikle İzmir Mavi, Doğu, Güney/Vangölü, Konya Mavi, 4 Eylül Mavi, 6 Eylül, 17 Eylül, Ege, Erciyes, Pamukkale ve Ankara ana hat ekspresleri ile Uzunköprü-Halkalı, Edirne-Halkalı bölgesel trenlerine ilave vagonlar eklenerek, günlük ortalama 28 vagon ile 1.580 yolcu kapasitesi artışı sağlandığını ifade etti.

Ankara-Eskişehir, Eskişehir-İstanbul, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-İstanbul, Karaman-İstanbul, Ankara-Karaman, Ankara-Yozgat-Sivas ve Sivas-İstanbul YHT seferleri ile günlük yaklaşık 35 bin yolcuya hizmet verilirken, bayram süresince bu rakamın günlük ortalama 40 bine çıkması bekleniyor. Yüksek hızlı trenler, bayram tatillerinde şehirler arası günübirlik seyahatlerde turizme de büyük katkı sağlıyor.

Bakan Uraloğlu, TCDD Taşımacılık tarafından işletilen ve günlük toplam 700 bin yolcuya hizmet veren Marmaray, Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci-Kazlıçeşme, Başkentray trenleri ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattında da gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. Bu hatlarda bayram süresince vatandaşlara ücretsiz hizmet verileceğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu, paylaşma ve yardımlaşmanın en yoğun yaşandığı Kurban Bayramı'nda, vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak için alınan bu tedbirlerin büyük önem taşıdığını belirtti. Ek seferler ve vagon ilaveleri ile artan yolcu taleplerinin karşılanacağını, böylece vatandaşların bayram tatillerinde daha rahat ve konforlu seyahat edebileceklerini ifade etti.

Yolculara Öneriler

Bayram yoğunluğunu göz önünde bulundurarak, seyahat planlarını erkenden yapmaları konusunda vatandaşları uyaran Bakan Uraloğlu, biletlerin hızlıca tükenebileceğine dikkat çekti. Ayrıca, TCDD Taşımacılık’ın internet sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden bilet alım işlemlerinin kolaylıkla gerçekleştirilebileceğini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.