TOKİ'den 47 ili sevindirecek haber! Açık artırma ile satışa çıkarıyor

TOKİ'den 47 ili sevindirecek haber! Açık artırma ile satışa çıkarıyor
Türkiye’de son dönemde artan ekonomik zorluklar ve yükselen konut fiyatları, ev sahibi olmayı birçok vatandaş için zorlaştırdı. Ancak, konut hayali kuranlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) sevindirici bir haber geldi.

Türkiye’de son dönemde artan ekonomik zorluklar ve yükselen konut fiyatları, ev sahibi olmayı birçok vatandaş için zorlaştırdı. Ancak, konut hayali kuranlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) sevindirici bir haber geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı TOKİ, 47 ilde toplam 369 gayrimenkulü açık artırma yöntemiyle satışa sunacak. Bu satışta sadece konutlar değil, aynı zamanda işyerleri de bulunuyor.

Açık artırma tarihi belli oldu

TOKİ’nin açıkladığı bilgilere göre, merakla beklenen gayrimenkul satışının açık artırması, 16-17 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak. Açık artırma saat 10:30’da Ankara Çukurambar Holiday Inn Otel’de ve İstanbul TOKİ Hizmet Binası’nda eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Bu iki şehirde fiziki katılım sağlanabileceği gibi, açık artırmaya internet üzerinden de katılım imkanı sunuluyor. İnternet kullanıcıları, www.emlakmuzayede.com.tr adresi üzerinden online teklif verebilecek. Bu sayede, farklı illerdeki vatandaşlar da bu fırsattan yararlanabilecek.

Uygun fiyatlı konut ve işyerleri için fırsat

TOKİ’nin bu açık artırma süreci, özellikle uygun fiyatlı konut arayışında olan vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuyor. Gayrimenkuller arasında farklı bütçelere hitap eden seçenekler bulunurken, vatandaşların hem konut hem de işyeri sahibi olabilmesi için önemli avantajlar sağlanıyor. Ayrıca, TOKİ’nin sunduğu esnek ödeme planları, vatandaşların ödeme zorluklarını aşmasına yardımcı oluyor.

Ödeme kolaylıkları dikkat çekiyor

TOKİ’nin açık artırma ile satışa sunacağı gayrimenkuller için farklı ödeme seçenekleri de mevcut. Vatandaşlar, kendi bütçelerine uygun ödeme planını seçerek konut ya da işyeri sahibi olabilecekler. TOKİ’nin duyurduğu ödeme seçenekleri ise şu şekilde:

  • %15 peşinat ve 60 ay vade
  • %15 peşinat ve 12 ay vade
  • %25 peşinat ve 72 ay vade

Bu esnek ödeme planları, gayrimenkul sahibi olmak isteyenlere büyük kolaylıklar sağlıyor. Uzun vadeli ödeme seçenekleri ile konut ya da işyeri sahibi olma hayali daha erişilebilir hale geliyor.

Açık artırmaya katılmak için ne yapılmalı?

Açık artırmaya katılmak isteyen vatandaşların öncelikle Emlak Yönetim tarafından yayınlanan satış şartnamesine göz atmaları gerekiyor. Açık artırmaya katılım sağlamak için belirlenen teminat tutarının yatırılması gerekiyor. Teminat yatırıldıktan sonra, açık artırmaya fiziki olarak katılım sağlanabileceği gibi internet üzerinden de teklif verilebilecek.

TOKİ, vatandaşların ev sahibi olmasını destekliyor

TOKİ’nin bu hamlesi, Türkiye genelinde konut sahibi olmak isteyenlere yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Esnek ödeme seçenekleri ve geniş gayrimenkul portföyü sayesinde, vatandaşların daha kolay ev ve işyeri sahibi olması hedefleniyor. Özellikle ekonomik sıkıntıların yoğun olarak hissedildiği bu dönemde, TOKİ’nin sunduğu imkanlar, konut ve işyeri arayışında olan vatandaşlar için önemli bir fırsat niteliği taşıyor.

16-17 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek açık artırma ile satışa sunulacak 369 gayrimenkul, vatandaşların uygun ödeme koşullarıyla hayallerindeki ev ya da işyerine kavuşmasına olanak tanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.