Güncelleme gerçekleştirildi! Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsıyor

Güncelleme gerçekleştirildi! Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsıyor
Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan TR72 Bölgesi’nde faaliyet gösteren Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), İmalat Sanayi Teknik Destek Programı Rehber Güncellemeleri hakkında açıklamada bulundu.

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan TR72 Bölgesi’nde faaliyet gösteren Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), İmalat Sanayi Teknik Destek Programı Rehber Güncellemeleri hakkında açıklamada bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına devam eden ORAN, bölgenin rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

ORAN’dan yapılan açıklamada, TR72 Bölge Planı çerçevesinde bölgenin vizyonunun “Ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilir, beşerî ve sosyal sermayesi gelişmiş, potansiyellerini değere dönüştürmüş, kent ve sosyal altyapısını geliştirerek yaşam kalitesini arttırmış, ulaşılabilir Orta Anadolu” olarak tanımlandığı belirtildi. Bu doğrultuda belirlenen amaç, hedef ve stratejiler çerçevesinde, Kalkınma Ajansları’nın bölgesel kalkınmanın hızlandırılması amacıyla çeşitli mali ve teknik destekler sağladığı vurgulandı.

Açıklamada, ORAN tarafından hazırlanan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan 2024 yılı çalışma programının, imalat sanayinde katma değerli üretimin geliştirilmesi sonuç odaklı programı özel amaçları ile eş güdümlü olduğu ifade edildi. Bu programın sonuç ve çıktı göstergelerine hizmet eden desteklerin verilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

ORAN, “2024 Yılı İmalat Sanayi Teknik Destek Programı”nın, Bakanlıklara Bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlar ile diğer kurum ve kuruluşların teşkilatı hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, kalkınma ajansları proje ve faaliyet destekleme yönetmeliği, destek yönetim kılavuzu ve TR72 Bölgesi Bölge Planları esas alınarak hazırlandığını belirtti. Bu kapsamda, ORAN’ın 2024 yılı imalat sanayi teknik destek programının sözleşme makamı olduğu ve programın uygulanması, talep edilen desteklerin değerlendirilmesi ve başarılı bulunanların izlenmesinden sorumlu olduğu kaydedildi.

Vatandaşlar, program hakkında detaylı bilgiye https://www.oran.org.tr/ adresinden ulaşabilirler.

ORAN yetkilileri, “TR72 Bölge Planında belirlenen stratejiler doğrultusunda, imalat sanayinde katma değeri yüksek üretim yapan işletmelerin desteklenmesi önceliğimizdir. Bu kapsamda 2024 yılı boyunca sağlayacağımız teknik desteklerle bölge ekonomisinin güçlendirilmesi ve ulusal düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşması hedeflenmektedir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, bölgesel kalkınma faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için çeşitli program ve projeler geliştirerek, bölgedeki aktörlere rehberlik etmeye devam ediyor. Bu çerçevede, bölge halkının ve işletmelerin destek programlarından en iyi şekilde faydalanabilmesi için gerekli bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları da sürdürülüyor.

ORAN, teknik destek programlarının bölgedeki imalat sanayinin gelişmesine ve istihdamın artırılmasına katkı sağlayacağını belirterek, tüm paydaşları iş birliğine davet ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.