Fiyatlar düşüşe geçti! Yozgat'ta vatandaşlar tedirgin oldu

Fiyatlar düşüşe geçti! Yozgat'ta vatandaşlar tedirgin oldu
Altın fiyatlarındaki düşüş, Yozgat başta olmak üzere yatırımcıları tedirgin ediyor. Son dönemde piyasalarda yaşanan dalgalanmaların etkisiyle altın fiyatları yeni bir seyir izliyor.

Altın fiyatlarındaki düşüş, Yozgat başta olmak üzere yatırımcıları tedirgin ediyor. Son dönemde piyasalarda yaşanan dalgalanmaların etkisiyle altın fiyatları yeni bir seyir izliyor. Ons altın, yüzde 0,32'lik bir gerilemeyle 2.353 dolar seviyesine geriledi. Gram ve çeyrek altın fiyatları ise hem ons altın hem de Dolar/TL paritesinin etkisi altında kaldı.

Gram altın, 2.439 Türk Lirası civarında seyrederken çeyrek altın ise 3.979 Türk Lirası seviyesinden işlem gördü. Dolar/TL kuru yeni haftaya 31,21 TL'den, Euro ise 34,69 TL'den başladı.

Yatırımcılar, ABD'de açıklanacak olan enflasyon verilerini yakından takip ediyor. Bu veriler, Fed'in önümüzdeki dönemde faiz indirimine gidebileceği ihtimalini artırabilir. ABD'de nisan ayı tüketici enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde açıklanması, Fed'in temmuzda faiz indirimine gitme olasılığını artırabilir. Piyasalar, temmuz ayında faiz indirimi olasılığını yüzde 25 olarak fiyatlıyor.

altin-uyari-islam-memis2.jpg

Avrupa tarafında ise ECB'nin Haziran ayında faiz indirimine gitme ihtimali konuşuluyor. Açıklanacak olan nihai enflasyon verileri, bu beklentileri güçlendirebilir.

Çin'de ise ekonomik faaliyetlere dair veriler takip ediliyor. Dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin'de nisan ayında enflasyon geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,3 artış gösterdi. Bu durum, uzun süreli deflasyon endişelerini azalttı. Cuma günü açıklanacak olan nisan perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri de artış beklentisi içeriyor.

Altın piyasalarındaki dalgalanmaların devam etmesi beklenirken, küresel ekonomik gelişmeler ve merkez bankalarının aldığı kararlar altın fiyatlarını belirleyici etkenler olarak öne çıkıyor. Yatırımcılar, piyasaları yakından takip ederek gelecek döneme yönelik stratejilerini belirlemeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.