28 Eylül Altın Fiyatları: Yozgat'ta Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?
Petrol fiyatlarındaki yüksek seyir ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikalarına yönelik beklentiler küresel emtia piyasalarını baskılamaya devam ediyor. Yeni haftanın ilk işlem gününde uluslararası piyasada ons altın fiyatlarında gerileme yaşandı. Dünya genelinde ons altının değer kaybetmesiyle birlikte, bu düşüş trendi yurt içindeki serbest piyasalarla birlikte doğrudan Yozgat'taki kuyumcu ekranlarına da yansıdı.
Sarraflar Odası Başkanı Kamanlı Güncel Listeyi Duyurdu
Yozgat genelinde altın alım satımı yapacak vatandaşların merakla beklediği açıklama sabah saatlerinde geldi. Yozgat Sarraflar Odası Başkanı Çağatay Kamanlı, 28 Eylül 2026 tarihi itibarıyla şehir genelindeki kuyumcularda geçerli olan güncel fiyat tablosunu kamuoyuyla paylaştı. Yapılan resmi duyuruya göre kentte genel kur seviyesi 6.533 TL alış ve 6.588 TL satış olarak kayıtlara geçti. Başkan Kamanlı, küresel piyasalardaki ani dalgalanmaların yerel fiyatlara anlık yansıdığını ifade etti.
Yozgat 28 Eylül Güncel Altın Fiyat Listesi
Yozgat genelindeki kuyumcularda sabah saatleri itibarıyla geçerli olan resmi altın alış ve satış fiyatları şu şekildedir:
- 24 Ayar Gram Altın: 6.494 TL Alış / 6.628 TL Satış
- 22 Ayar Bilezik: 5.952 TL Alış / 6.127 TL Satış
- Çeyrek Altın: 10.518 TL Alış / 10.739 TL Satış
- Yarım Altın: 21.036 TL Alış / 21.478 TL Satış
- Tam Altın: 42.072 TL Alış / 42.957 TL Satış
- Ata Altın: 43.150 TL Alış / 44.077 TL Satış
Serbest Piyasa Koşullarına Dikkat
Yayınlanan fiyat listesi şehir genelindeki kuyumcularda temel alınacak olup, serbest piyasa koşullarına göre anlık değişimler gösterebilmektedir. Yetkililer, banka makas aralıkları, kuyumcular arasındaki rekabet ve işçilik maliyetleri nedeniyle gün içinde çok küçük fiyat farklılıklarının yaşanabileceğini belirtmektedir. Yatırımcıların ve vatandaşların işlem yapmadan önce güncel panoları kontrol etmeleri önerilmektedir.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.