EGM Açıklama Yaptı! Polisler İş Bırakma Eylemi Yapacak mı?
İnternet haber sitelerinde ve çeşitli sosyal medya platformlarında hızla yayılan "Türkiye genelinde polisler toplu olarak iş bırakıyor" iddiaları, kamuoyunda geniş bir yankı uyandırdı. Spekülasyonların ve bilgi kirliliğinin toplumsal asayiş algısını olumsuz etkilemesi üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) resmi iletişim kanalları üzerinden acil bir bildiri yayınlayarak duruma müdahale etti. Kurum, emniyet hizmetlerinde görev yapan kolluk kuvvetlerinin görevlerinin başında olduğunu belirterek spekülatif paylaşımlara son noktayı koydu.
EGM: Eylem Kararı Alan Sendikanın Üyeleri Sivil Personel
Genel müdürlük tarafından kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla yapılan yazılı açıklamada, asılsız iddiaların kaynağına ve hukuki arka planına doğrudan ışık tutuldu. Teşkilat bünyesinde görevli sivil memurların örgütlü olduğu sendikal yapının çalışma koşullarına dikkat çekmek üzere aldığı eylem kararına atıfta bulunulan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi: "28 Eylül 2026 tarihinde iş bırakma kararı alan sendikanın üyeleri sivil personelden oluşmakta olup, polislerimizin iş bırakacağı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır."
Kolluk Kuvvetleri Görevine Kesintisiz Devam Ediyor
Emniyet Teşkilatı Sendikası'nın ekonomik haklar ve mesleki sorunlara vurgu yapmak amacıyla 28 Eylül Pazartesi günü öğleden sonrası için ilan ettiği iş bırakma çağrısının, yasal mevzuatlar gereği polis memurlarını kapsamadığı bir kez daha netleşmiş oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü, ülkenin her noktasında asayiş ve kamu düzeninin tesisi için emniyet hizmetlerinin milisaniye aksamadan yürütüldüğünü bildirdi. Vatandaşların güvenliğini tehdit edebilecek nitelikteki bu tarz dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar edilmemesi, sadece resmi devlet kurumlarının açıklamalarının baz alınması gerektiğinin altı çizildi.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.