Yozgat'ta öğrencilere müjde! Burs başvurularının başladığı duyuruldu

Yozgat'ta öğrencilere müjde! Burs başvurularının başladığı duyuruldu
2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Türk Kızılay’ı Yozgat Şubesi, öğrencilere yönelik burs başvurularını açtığını duyurdu.

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Türk Kızılay’ı Yozgat Şubesi, öğrencilere yönelik burs başvurularını açtığını duyurdu. Yozgat’taki öğrencilerin eğitimlerine destek olmak amacıyla başlatılan Kızılay burslarına başvurular, internet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Türk Kızılay’ı Yozgat Şube Başkanlığı Toplumsal Güçlendirme Uzmanı İbrahim Diler, yaptığı açıklamada burs programının her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik olarak devam ettiğini belirtti. Diler, "Kızılay olarak her yıl okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerimize destek olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, 2024-2025 eğitim yılı için Kızılay burs başvurularını başlattık. Burs başvuruları internet üzerinden herkesin erişimine açık şekilde yapılabiliyor. Önlisans ve lisans öğrencilerimiz, kizilayburslari.kizilay.org.tr adresi üzerinden başvuru işlemlerini kolaylıkla tamamlayabilirler" dedi.

kizilay.jpg

Türk Kızılay Burslarına Başvuru Şartları

Kızılay burslarına nasıl başvuru yapılacağı hakkında bilgi veren Diler, başvuruların 25 Eylül 2024 tarihine kadar açık olduğunu söyledi. Burs başvuru süreciyle ilgili detayları paylaşan Diler, "Önlisans ve lisans düzeyinde eğitim gören öğrenciler, belirlenen tarihe kadar web sitemiz üzerinden başvurularını yapabilirler. Başvuru süreci oldukça basit ve kullanıcı dostu bir yapıya sahip. Ancak önemli bir detay var: Bir önceki dönemde Kızılay bursundan faydalanan öğrenciler bu yıl tekrar başvuru yapamayacak. Bu nedenle özellikle yeni başvuru yapacak öğrencilerimizi bekliyoruz. Başvuruların değerlendirilmesi Türk Kızılay’ı Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor ve öğrencilere olumlu ya da olumsuz geri dönüş sağlanıyor" ifadelerini kullandı.

ana-manset-800-x-600-px.jpg

Türk Kızılay’ı Öğrencilerin Yanında

Bursların yanı sıra, Türk Kızılay’ı Yozgat Şubesi, öğrencilere başka şekillerde de destek sağlamaya devam ediyor. Yozgat Bozok Üniversitesi'nde faaliyet gösteren Kızılay Üni Butik'in öğrencilere yıl boyunca kıyafet yardımı ulaştırdığını belirten Diler, şubenin diğer sosyal yardım faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. Diler, "Bozok Üniversitesi içerisinde haftada iki gün açık olan Kızılay Üni Butiğimiz var. Bu butik aracılığıyla öğrencilerimize kıyafet desteği sağlıyoruz. Ayrıca şube imkanlarımız doğrultusunda ihtiyaç sahibi öğrencilere elimizden geldiğince başka yardımlarda da bulunmaya devam ediyoruz" dedi.

Türk Kızılay’ı olarak sadece yurt içindeki öğrencilerin değil, aynı zamanda yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerinin de yanında olduklarını vurgulayan Diler, “Her zaman öğrencilerimizin ve ihtiyaç sahiplerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu süreçte bizlere destek olan bağışçılarımıza da ayrıca teşekkür ederiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Türk Kızılay’ı Yozgat Şubesi’nin başlattığı burs programı, hem şehirdeki öğrencilere maddi destek sağlamak hem de eğitim süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla dikkat çekiyor. Burs başvurularının internet üzerinden yapılması ve değerlendirmelerin titizlikle gerçekleştirilmesi, daha fazla öğrencinin bu fırsattan faydalanmasını sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.