Yozgat'ın kızları Samsun ekibini ağırladı! Tüm kent yine büyük üzüntüyle kaplandı

Yozgat'ın kızları Samsun ekibini ağırladı! Tüm kent yine büyük üzüntüyle kaplandı
Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1. Ligi B Grubu'nda mücadele eden Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler (ASH) Spor Kulübü, ligin üçüncü haftasında Samsun temsilcisi Atakum Belediyespor’u ağırladı.

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1. Ligi B Grubu'nda mücadele eden Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler (ASH) Spor Kulübü, ligin üçüncü haftasında Samsun temsilcisi Atakum Belediyespor’u ağırladı.

Rıza Kayaalp Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal tribünden izledi. Maç, taraftarların yoğun desteğiyle başlasa da Yozgat ASH, sahadan 28-25’lik mağlubiyetle ayrıldı.

İlk yarıda zorlandılar

Maçın ilk yarısında Yozgat ASH, rakibine karşı etkili bir performans sergilemekte zorlandı. Atakum Belediyespor'un hızlı hücumları ve disiplinli savunması karşısında top kayıpları yaşayan Yozgat ekibi, devreyi 14-8 geride kapattı. İlk yarı boyunca rakip kaleye fazla organize atak geliştiremeyen kırmızı-siyahlı ekip, savunmada da zaman zaman açıklar verdi.

İkinci yarıda toparlanma çabası

İkinci yarıya daha kararlı bir şekilde başlayan Yozgat ASH, rakibine karşı daha dirençli bir oyun ortaya koydu. Hızlı paslaşmalar ve daha güçlü bir savunma ile Atakum Belediyespor'un sayı üretmesini zorlaştırdılar. Özellikle son dakikalarda maça yeniden ortak olma çabası içine giren Yozgat ASH, farkı kapatmaya çalışsa da maçı 28-25 kaybetti.

Engelli bireylerden anlamlı destek

Maça damga vuran bir diğer önemli gelişme ise Yozgat Çamlık Bakım Merkezi’nde kalan engelli bireylerin, Yozgat ASH kadın hentbol takımına verdikleri destek oldu. Maç boyunca coşkuyla takımlarını destekleyen engelli bireyler, açtıkları pankartlarla hem moral verdiler hem de toplumsal dayanışmanın önemini vurguladılar. Pankartlarda “Kadınlar ölmesin maça gelsin. Kadına şiddete hayır. Gökte yıldız, sahada siz varsınız kızlar. Güneş doğacak ışık olacak Yozgat sizinle gurur duyacak” ifadeleri yer aldı.

Yozgat ASH hedef büyüttü

Maç sonunda Yozgat ASH teknik ekibi, Atakum Belediyespor karşısında alınan mağlubiyete rağmen, ilerleyen haftalarda daha iyi performans sergileyeceklerini belirtti. Ligde üst sıralara tırmanmayı hedefleyen kırmızı-siyahlı ekip, bir sonraki maç için çalışmalarına hız kesmeden devam edecek. Takım, taraftarlarından aldığı güçle ilerleyen haftalarda puan tablosunda daha üst sıralarda yer almayı amaçlıyor.

Sporun birleştirici gücü

Yozgat Çamlık Bakım Merkezi yetkilileri, bu tür etkinliklerle engelli bireylerin sosyal hayatta aktif rol almasının önemini vurgularken, sporun birleştirici gücüne dikkat çekti. Toplumun farklı kesimlerinin sporla bir araya geldiği bu anlamlı buluşma, Yozgat ASH hentbol takımına moral olduğu kadar, engelli bireylerin topluma kazandırılması adına da önemli bir mesaj verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.