Yozgat'ta Triatlon Rüzgarı: Bölge Final Etabında 140 Sporcu Kürsü İçin Yarıştı

Yozgat'ta Triatlon Rüzgarı: Bölge Final Etabında 140 Sporcu Kürsü İçin Yarıştı
Türkiye Triatlon Federasyonu 2026 Bölgesel Ligi 9. Bölge Final Etabı, 1 Eylül 2026 tarihinde Yozgat’ın ev sahipliğinde 140 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Yozgat, spor organizasyonlarına bir yenisini daha ekleyerek Türkiye Triatlon Federasyonu’nun 2026 yılı takviminde yer alan önemli bir yarışa sahne oldu. Kentte düzenlenen Bölgesel Lig 9. Bölge Final Etabı (Aquatlon) müsabakalarında, çevre illerden gelen genç yetenekler kıyasıya mücadele etti. Toplam 140 sporcunun katıldığı organizasyon, hem izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı hem de kentteki spor hareketliliğini üst seviyeye taşıdı.

Çevre İllerin Güçlü Kulüpleri Parkura Çıktı

Müsabakalarda ev sahibi Yozgat'ın yanı sıra Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale illerinden gelen başarılı sporcular boy gösterdi. Yüzme ve koşu branşlarının birleşiminden oluşan aquatlon formatındaki yarışlar; M1, M2 ve M3 yaş kategorilerinde, hem kızlar hem de erkekler olmak üzere ayrı gruplar halinde yürütüldü. Sporcuların finiş çizgisini ilk sırada geçebilmek adına sergiledikleri performans, teknik heyetler ve koordinatörler tarafından yakından takip edildi.

Nevşehir ve Yozgat Kulüpleri Kürsüyü Paylaştı

Zorlu geçen etapların ardından dereceye giren kulüpler ilan edildi. M1 Kızlar, M1 Erkekler ve M2 Kızlar kategorilerinde Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü birincilik kürsüsüne çıkarken, Yozgat Ata Spor Kulübü ikinci sırada yer aldı. M2 Erkekler, M3 Kızlar ve M3 Erkekler kategorilerinde ise üstünlük kuran Yozgat Ata Spor Kulübü birinciliği elde ederken, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü etapları ikinci olarak tamamladı. Turnuva, paydaş kurumlara teşekkür edilmesi ve sporcuların tebrik edilmesiyle son buldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.