Yozgat gündemine bomba gibi düşen açıklama! Önce istifa ettiği ilan etti sonra ise..

Yozgat gündemine bomba gibi düşen açıklama! Önce istifa ettiği ilan etti sonra ise..
Yozgat Belediyesi Bozokspor Teknik Direktörü İlhan Özbay, 1923 Mustafakemalpaşaspor karşılaşmasında alınan mağlubiyet sonrası takımın performansını değerlendirdi.

Yozgat Belediyesi Bozokspor Teknik Direktörü İlhan Özbay, 1923 Mustafakemalpaşaspor karşılaşmasında alınan mağlubiyet sonrası takımın performansını değerlendirdi. Yozgat Belediyesi Bozokspor tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Özbay, maçla ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

“Rakibimizi İyi Analiz Etmiştik”

Mağlubiyet sonrası duyduğu üzüntüyü dile getiren Özbay, "Dün gece geldik. Karabük maçından sonra 1923 Mustafakemalpaşaspor ile ikinci deplasman maçımıza çıktık. Rakibimizi iyi analiz etmiştik, özellikle orta sahada yaşadıkları sorunları ve duran toplarda güçlü olduklarını gözlemledik. Önlemlerimizi almıştık fakat oyunun ilk yarısında dengeli bir mücadele yaşandı. Onların bir kafa pozisyonu, bizim de iki net pozisyonumuz oldu. Ancak ikinci yarıda rüzgarı arkasına alan rakip, üzerimizde baskı kurdu ve bir serbest vuruştan gol buldu. 1-0 geriye düştük ve maalesef maçı çeviremedik.” dedi.

Özbay, takımın reaksiyon veremediğini ve ikinci gol sonrası mağlubiyetin kaçınılmaz hale geldiğini belirtti. “Maçın ikinci yarısında özellikle baskı yedik ve rakibin ikinci golüyle sonuca gidildi. Deplasmanda hedeflediğimiz 2 veya 4 puanlık sonuç yerine sadece 1 puanla dönmek bizi çok üzdü.” diye ekledi.

“Puan Durumu Umut Verici”

Takımın genel performansını değerlendiren Özbay, puan durumu hakkında ise umutlu konuştu. “Şu an 6 puanımız var. Lider takımın 14 puanı bulunuyor. Aradaki fark büyük değil, kapanabilir bir durumdayız. Yeter ki bundan sonraki maçlardan puan alalım,” dedi. Ancak icraat gerektiğini vurgulayan Özbay, "Son iki haftadır Bayburt ve Karabük maçlarında iyi bir performans sergiledik. İstediğimiz oyunu sahaya yansıttık ve bu oyun bize ümit veriyor. Taraftarımız ve oyuncularımız çok üzgün, ama bu mağlubiyeti geride bırakıp önümüzdeki maça hazırlanacağız." şeklinde konuştu.

“Başkanımızla İstişarelerde Bulunduk”

Maç sonrası Yozgat Belediyesi Bozokspor Kulüp Başkanı Bahadır Yılmaz ile görüşme yaptığını belirten Özbay, istifa konusunu da gündeme getirdi. “Bahadır başkanla maç sonrasında bir araya geldik. Kendisine, taraftarlarımıza ve basına bu yılki hedefimizin ligde kalmak olduğunu bir kez daha belirttim. Bu açıklamayı yaparken kendimi kurtarmak için söylemiyorum; bu yıl hedefimiz kümede kalmak, seneye daha büyük hedeflere odaklanabiliriz.” dedi.

Özbay, bu süreçte başkana istifasını sunduğunu ifade ederek, "Gerçekten çok zor bir süreç yaşıyoruz. Kariyer açısından zorlu bir ligdeyiz. Ancak Bahadır başkan, şu an istifa için uygun bir zaman olmadığını belirtti. Yozgat’ı seviyorum ve bu yolda devam edeceğiz," dedi. Başkan Yılmaz’ın güvenini boşa çıkarmak istemediğini belirten Özbay, takımın önümüzdeki kritik Ayvalıkgücü maçı için hazırlıklara başlayacağını söyledi.

“Ayvalık Maçında Hedef 3 Puan”

Özbay, Ayvalıkgücü ile oynayacakları maçın çok kritik olduğunu ve hedeflerinin mutlak 3 puan olduğunu vurguladı. “Her puanın bu ligde altın değerinde olduğunu defalarca söyledim. Ancak bu hafta iç sahada oynayacağımız maçta bir puan bile bizim için yeterli olmayacak. Bu maçı kazanarak üst sıralara çıkmak zorundayız.” dedi.

Alt sıralardaki rakiplerinin zor deplasmanlara gideceğini hatırlatan Özbay, “Bu haftaki maçlarda alacakları mağlubiyetler ve bizim galibiyetimiz durumunda puan farkını kapatabiliriz. Aynı şekilde tam tersi de olabilir. Fakat ben Yozgat Bozokspor’a gönül verenlerin şunu bilmesini istiyorum; gereken neyse yapacağız,” diye konuştu.

“Taraftarlardan Özür Diliyorum”

Mağlubiyet sonrası taraftarlardan özür dileyen Özbay, takıma olan güvenin devam etmesini istedi. “Taraftarlarımız galibiyeti en az bizim kadar istiyor. Biz de çok istiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde bu takımı kümede tutacağız, belki de üst sıralara zorlayacağız,” ifadelerini kullandı. Özbay, taraftarların eleştirilerine her zaman açık olduğunu ancak eleştirilerin kırıcı olmaması gerektiğini söyledi. “Ben de bir insanım, benim de onurum ve gururum var. Eleştirilere açığım, fakat lütfen kırıcı olmasınlar,” dedi.

“Bu Takım Yozgat’ın Çocuğu”

Özbay, Yozgat’ın çocuğu olduğunu ve şehrin menfaatleri için en iyisini yapmaya çalıştığını her fırsatta dile getirdiğini belirtti. “Ben Yozgat’ın evladıyım. Bu takımın başarısı için elimden geleni yapıyorum. Koltukta oturmak için konuşmuyorum, gerçekten Yozgat Bozokspor’un hak ettiği yerlere gelmesi için mücadele ediyorum,” diye ekledi.

“Takım Oturmaya Başladı”

Özbay, takımın yavaş yavaş oturmaya başladığını ve önlerindeki maçların çok kritik olduğunu belirtti. “Kısa süre içinde kurulmuş bir takım var. 20-25 günlük bir süreçte bu takımı hazırlamaya çalıştık. Bazen iyi oynadık, bazen kötü. Ancak 6. haftaya geldik ve artık bir çıkış yapmamız gerekiyor. Bayburt ve Ordu maçları bize ışık verdi. Alanya maçında da bazı sinyaller aldık. Bu maçlardan çıkardığımız derslerle önümüzdeki maçlara daha iyi hazırlanacağız.” dedi.

“Taraftar Bizim İçin Çok Önemli”

Cumartesi günü oynanacak Ayvalıkgücü maçına taraftarların desteğinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Özbay, “Taraftar bizim için çok önemli. Özellikle deplasmanlarda gurbette yaşayan hemşehrilerimizin desteğini arkamızda hissetmek bizi motive ediyor. Cumartesi günü tribünlerimizi doldursunlar ve takıma 90 dakika boyunca destek versinler. İnşallah bu galibiyeti hep beraber Yozgat’a armağan ederiz.” dedi.

“Üç Eksiğimiz Var”

Takımdaki sakatlıklarla ilgili de bilgi veren Özbay, “Şu an üç tane sakat oyuncumuz var. Cezalı olan oyuncularımızın cezaları bitti. Bu hafta bir oyuncumuzun durumu masörümüzün raporuna göre belli olacak. Ancak genel olarak iyi durumdayız ve Ayvalıkgücü maçına tam kadroya yakın bir şekilde hazırlanacağız.” diye konuştu.

Bozokspor, cumartesi günü evinde Ayvalıkgücü ile karşılaşacak ve bu önemli maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak. Taraftarlar, takımlarını desteklemek için tribünlerde yerini alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.