Yozgat ASKF Başkanı Hakan Bektaş'tan önemli açıklamalar

Yozgat ASKF Başkanı Hakan Bektaş'tan önemli açıklamalar
Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Hakan Bektaş, 2024-2025 Yozgat Amatör Ligleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Hakan Bektaş, 2024-2025 Yozgat Amatör Ligleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. ASKF binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Bektaş, "2024-2025 amatör futbol sezonunda tüm takımlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

"20 Kulüp Mücadele Edecek"

Yozgat 1. Amatör Küme'de bu sezon 20 takımın mücadele edeceğini belirten Başkan Bektaş, "Bu sezon 20 kulübümüzle birlikte mücadele edilmesi planlanmakta. Şu ana kadar 18 takımımız katılım ücretlerini yatırdı. Yozgat İl Özel İdaresispor ve Divanlı Gençlerbirliği ise henüz referans işlemlerini tamamlamadı. Bu kulüplerimize fikstür çekimi yapılana kadar süre tanıyoruz" dedi. Ayrıca Bektaş, amatör liglerin insan sağlığının ön planda olduğu bir ortamda oynanması gerektiğine dikkat çekerek, fair-play ve sporcu sağlığı konusundaki hassasiyetlerini vurguladı.

Bu sezon Yozgat 1. Amatör Küme'de mücadele edecek takımlar şu şekilde: Yozgatspor 1959 FK, Yozgat Esnafspor, Bişekspor, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme, Yapıtur 66 Yozgatspor, Yozgat Divanlı Gençlerbirliği, Kale Gençlik, Kale Akıncılar, Tuzkaya FK, Yerköyspor, Yerköy Köseli Bağlarbaşı, Boğazlıyan Şeker, Boğazlıyan Belediyesi Sağlıkspor, Sırçalı Belediye, Çayıralan Esnaf, Sarıkaya Belediyesi, Sorgun Gençlikspor, Akdağmadenispor ve Çekerek Belediyespor.

"Yozgat Belediyesi Bozokspor ve Sorgun’a Başarılar"

Bektaş, TFF 3. Lig’de Yozgat’ı temsil eden Yozgat Belediyesi Bozokspor ve Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele edecek Sorgun Belediyespor’a başarı dileklerini iletti. “Amatör lig, BAL’ın başlangıç tarihi ile aynı döneme denk geleceği için, amatör lig maçlarının ekim ayının son haftasında başlamasını planlıyoruz” dedi. 5 Ekim 2024 tarihinde BAL maçlarının başlayacağını ifade eden Bektaş, 15 Eylül'de Çekerek'te yapılacak fikstür çekiminin ardından detayların netleşeceğini belirtti.

"Amatör Ligler Zorlu Şartlar Altında"

Amatör futbol kulüplerinin karşılaştığı ekonomik zorluklara değinen Bektaş, kulüplerin yol masrafları, deplasman harcamaları, yemek ücretleri ve malzeme ihtiyaçları gibi giderlerin her geçen yıl arttığını belirtti. Ancak, yerel yönetimler ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) katkılarıyla bu yükün hafifletilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yozgat Belediyesi Bozokspor'un, amatör kulüplere malzeme desteği sağlayacağını belirten Bektaş, bu konuda Bozokspor yönetimine teşekkür etti.

"Yeni Sezon için Süper Amatör Küme Hedefi"

Bektaş, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Süper Amatör Küme projesinin de detaylarını paylaştı. “2025-2026 sezonunda Süper Amatör Küme’nin oynatılması için altyapı çalışmalarımız tamamlandı. 15 Eylül’de yapılacak olan fikstür çekimi sırasında bu projeyi de takımlarımızla paylaşacağız” dedi. Amatör futbolun gelişimi için çalışmaya devam ettiklerini belirten Bektaş, "Amacımız Yozgat gençliğine ve sporuna fayda sağlamak" dedi.

Bektaş ayrıca, genç futbolcuların milli takım karmasına seçilebilmeleri için liglerin kasım ayında yapılacak seçmelere uygun şekilde planlanacağını söyledi. Kadınlar ligi ve salon liginde mücadele edecek takımlara da başarı dileklerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum