Yozgat'tan çok sert tepki geldi: Görmezden gelmek ihanettir

Yozgat'tan çok sert tepki geldi: Görmezden gelmek ihanettir
Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, çiftçilerin karşı karşıya kaldığı sorunlara ilişkin sert bir açıklama yaptı.

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, çiftçilerin karşı karşıya kaldığı sorunlara ilişkin sert bir açıklama yaptı. Aydoğmuş, Türkiye genelinde çiftçilerin artan maliyetler ve düşük satış fiyatları nedeniyle gerçekleştirdiği eylemleri değerlendirdi ve hükümete eleştirilerde bulundu.

Başkan Aydoğmuş, Türkiye'nin dört bir yanında çiftçilerin yolları kapatarak ve ürünlerini yollara dökerek seslerini duyurmaya çalıştığını belirtti. Ancak, bu eylemlere rağmen hükümetin bu talepleri dikkate almadığını vurguladı. Aydoğmuş, “Ülkenin dört bir yanında çiftçiler yolları kapatıyor, ürünlerini yollara döküyor, ancak AKP başta olmak üzere Cumhur İttifakı hükümeti üyeleri hala bildiğini okuyor. Halkın sesini duymak istemiyorlar,” dedi.

hukumet-uyeleri-bildigini-okuyor4.jpg

Aydoğmuş'un açıklamasında, son dönemlerde Ordu, Rize, Bursa Karacabey, Bandırma, Aksaray ve Malatya'da gerçekleştirilen çiftçi eylemlerine de değinildi. Ayrıca, Kahramanmaraş'ta domates ve biber üreticilerinin yüksek maliyet ve düşük satış fiyatlarına karşı traktörlerle konvoy halinde eylem başlattığına dikkat çekildi. Aydoğmuş, bu eylemleri görmezden gelen Cumhur İttifakı hükümetinin çiftçiye ihanet ettiğini ifade etti.

Başkan Aydoğmuş, çiftçilerin fındık, çay, buğday, nohut, fasulye, domates, mercimek ve pancar üretiminde yaşadığı yüksek maliyetler ve düşük ürün fiyatlarından şikayetçi olduğunu belirtti. Çiftçilerin bu sorunlara dikkat çekmek için mitingler düzenlediğini ve traktörleri ile yolları kapattığını ancak hükümetin bu talepleri göz ardı ettiğini söyledi. “Bu tam bir akıl tutulmasıdır. Ülkenin dört bir yanında çiftçi mağdur ve perişan durumda yaşarken, mazot, gübre ve yem fiyatları almış başını gitmiş. Ürünlerini satamayan çiftçi kredisini ödeyemez hale gelmişken sizler rahat yaşamınızdan ödün vermiyorsunuz,” şeklinde konuştu.

hukumet-uyeleri-bildigini-okuyor1.jpg

Aydoğmuş, çiftçilerin haklı eylemleri karşısında hükümetin “Siz umurumuzda değilsiniz, biz bildiğimizi yaparız” yaklaşımını benimsemekte olduğunu belirterek, “Beyler artık bu testi doldu taştı. Siz 23 yıllık serüveni ileriye götüremiyorsunuz. Halktan kopuk bir düzen kurdunuz ve halktan kopuk yaşıyorsunuz,” ifadelerini kullandı. Aydoğmuş, çiftçilerin yaşadığı sıkıntılara çözüm getirilmesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.