Yozgatlılar korkulu rüyalar görüyordu! Kentte maymun çiçeği vakası görüldü mü?

Yozgatlılar korkulu rüyalar görüyordu! Kentte maymun çiçeği vakası görüldü mü?
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Kozan, maymun çiçeği virüsü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yozgat’ta henüz tespit edilen bir vaka olmadığını belirten Kozan, vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Kozan, maymun çiçeği virüsü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yozgat’ta henüz tespit edilen bir vaka olmadığını belirten Kozan, vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Son dönemde dünya genelinde endişe yaratan maymun çiçeği virüsü ile ilgili Yozgat’tan ilk resmi açıklama geldi. Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Kozan, maymun çiçeği virüsünün belirtileri, yayılma şekli ve virüsle ilgili alınması gereken önlemler konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

Başhekim Dr. Mustafa Kozan, açıklamasında, maymun çiçeği virüsünün solunum yoluyla bulaşan bir enfeksiyon olduğunu belirterek, “Maymun çiçeği, özellikle ciltte döküntüler, ateş, solunum yolu enfeksiyonları, öksürük, nefes darlığı ve eklem ağrıları gibi belirtilerle kendini gösteren bir viral rahatsızlıktır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından dikkat edilmesi gereken bir enfeksiyon olarak nitelendirilen bu virüs, özellikle Afrika kökenli olmasına rağmen, global göç hareketleri nedeniyle Avrupa ve Amerika kıtalarında da yayılım göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Yozgat’ta şu ana kadar maymun çiçeği virüsü şüphesiyle hastaneye başvuran herhangi bir vaka olmadığını söyleyen Kozan, “Yaklaşık iki yıl önce pandemi süreciyle baş etmek zorunda kaldık. O dönemde de ben hastanemizde yönetici olarak görev yapıyordum. Yozgat’ta o süreçte zorlu günler geçirdik, ancak maymun çiçeği virüsü ile ilgili şu an için bir vaka tespit etmiş değiliz. Şu an itibariyle Yozgat’ta şüpheli bir vaka da bulunmuyor. Halkımızın bu konuda alarm durumunda olmasına gerek yok. Bir pandemi veya epidemi söz konusu değil” dedi.

Dr. Kozan, Yozgat Şehir Hastanesi’nde hijyen kurallarının titizlikle uygulandığını ve enfeksiyon kontrol komitesinin düzenli olarak çalıştığını vurguladı. “Hastanemizde, enfeksiyon uzmanlarımız, göğüs hastalıkları uzmanlarımız ve dahiliye uzmanlarımızın da yer aldığı bir komisyonumuz var. Bu komisyon aracılığıyla hem maymun çiçeği hem de diğer tüm enfeksiyonlara karşı gerekli önlemleri alıyoruz” diye ekledi.

Başhekim Dr. Mustafa Kozan, konuşmasının sonunda Yozgat halkına önemli bir uyarıda bulundu: “Şu an için maymun çiçeği virüsü ile ilgili bir alarm durumu yoktur. Ancak halkımıza her zaman olduğu gibi hijyen kurallarına uymalarını önemle tavsiye ediyorum. Özellikle ek hastalığı olan vatandaşlarımızın bu tür enfeksiyonlara karşı daha dikkatli olmaları gerekiyor. Yozgat’ta henüz tespit edilen bir vaka bulunmamakla birlikte, kişisel hijyen önlemlerinin önemini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”

Yozgat Şehir Hastanesi yetkilileri, maymun çiçeği virüsüyle ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerini ve halkı bilgilendireceklerini belirterek, paniğe gerek olmadığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.