Yozgat Şehir Hastanesi'nden önemli adım

Yozgat Şehir Hastanesi'nden önemli adım
Yozgat Şehir Hastanesi, bir başarıya daha imza attı. Kulak Burun Boğaz Hekimi Op. Dr. Taha Yasin Yıldız’ın önderliğinde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyat, hastaların sağlık yolculuğunda önemli bir adım oldu.

Yozgat Şehir Hastanesi, bir başarıya daha imza attı. Kulak Burun Boğaz Hekimi Op. Dr. Taha Yasin Yıldız’ın önderliğinde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyat, hastaların sağlık yolculuğunda önemli bir adım oldu.

Op. Dr. Yıldız, baş ve boyun bölgelerinde görülen kanserlerin yaklaşık yüzde 5'inin tükürük bezi kanserleri olduğunu belirtti. Tükürük bezi kanserlerinin, genellikle parotis adı verilen tükrük bezlerinde görüldüğünü ve çoğunlukla iyi huylu (benign) olmasına rağmen bazı durumlarda kötü huylu (malign) olabileceğini ifade etti.

sehir-hastanesinden-basarili-ameliyat3.jpg

Dr. Yıldız, baş ve boyun kanserlerinin bazı belirti verebileceğini ancak hiç belirti vermeyebileceğini vurguladı. “Boyundaki şişlik rahatsızlığı için başvuran bir hastanın tetkiklerini inceledik ve ameliyat kararı verdik” diyen Yıldız, ameliyatla ilgili detayları da paylaştı: “Parotis kanserinin birincil tedavisi genellikle cerrahidir. Tümörün boyutuna, konumuna ve yayılımına bağlı olarak çeşitli cerrahi yöntemler uygulanır. Bu kapsamda, Parotidektomi adı verilen bir yöntemle tümör ve çevresindeki sağlıklı dokular çıkarılır.”

Hastanın 56 yaşında ve boynunda şişlik şikayetiyle başvurduğunu belirten Dr. Yıldız, yapılan kontroller sonrasında ameliyat kararının alındığını aktardı. “Ameliyatta Parotidektomi yöntemini kullanarak, hastanın boyun bölgesinden 5 cm boyutunda bir kitle çıkardık. Ameliyat sonrasında hastayı takip ederek, sağlığına kavuşmasını sağladık” dedi.

sehir-hastanesinden-basarili-ameliyat1.jpg

Yozgat Şehir Hastanesi, bu tür hassas ve kompleks ameliyatları başarıyla gerçekleştirmeye devam ederken, hastalarına en iyi sağlık hizmetini sunma misyonunu sürdürüyor. Hastanenin alanında uzman ekibi ve modern tekniklerle yapılan ameliyatlar, bölgedeki sağlık standartlarını yükselterek, vatandaşların güvenini kazanmaya devam ediyor.

sehir-hastanesinden-basarili-ameliyat.jpg

Bu başarılı operasyon, hastanenin alanındaki yetkinliğini bir kez daha gözler önüne sererken, sağlık sektöründeki başarılarının devamını da müjdeledi. Yozgat Şehir Hastanesi, sağlık alanındaki inovatif yaklaşımları ve hasta odaklı hizmet anlayışıyla, bölgesel sağlık ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.