Yozgat'tan yoğun katılım! Şehitlerimiz dualarla anıldı

Yozgat'tan yoğun katılım! Şehitlerimiz dualarla anıldı
Yozgat’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler büyük bir coşkuyla başladı. Şehitlik’te gerçekleştirilen anma töreni, halkın yoğun katılımıyla anlamlı bir şekilde icra edildi.

Yozgat’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler büyük bir coşkuyla başladı. Şehitlik’te gerçekleştirilen anma töreni, halkın yoğun katılımıyla anlamlı bir şekilde icra edildi.

15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Programı çerçevesinde gerçekleştirilen törende, Vali Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, AK Parti Milletvekili Süleyman Şahan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, İl Jandarma Komutanı Nejdet Özcan ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar gibi önemli isimler yer aldı.

sehitler-anildi6.jpg

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi. Vali Özkan ve beraberindeki protokol üyeleri, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak onları rahmetle andı. Vali Özkan, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi milletimizin gösterdiği kahramanlığı ve birlik ruhunu vurguladı. "Bugün burada bir kez daha, vatanı ve milleti için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz," dedi.

Törene katılan vatandaşlar da duygusal anlar yaşadı. Şehit aileleri ve gaziler, etkinlik boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Şehitlik ziyaretinin ardından, şehir merkezinde düzenlenen yürüyüşe de büyük katılım sağlandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganlarıyla birlik ve beraberlik mesajı verdi.

sehitler-anildi3.jpg

Yozgat’ta düzenlenen etkinlikler, şehitlik ziyareti ile sınırlı kalmadı. Gün boyu süren programlar kapsamında, çeşitli seminerler, sergiler ve paneller düzenlendi. Bozok Üniversitesi'nde gerçekleştirilen konferansta, 15 Temmuz’un önemi ve milletimizin direnişi ele alındı. Konferansta konuşan Prof. Dr. Evren Yaşar, "15 Temmuz, milletimizin demokrasiye olan inancının ve bağımsızlık aşkının simgesidir" dedi.

sehitler-anildi4.jpg

Gençlerin de etkinliklere olan ilgisi büyüktü. Belediye tarafından organize edilen gençlik yürüyüşü ve spor müsabakaları, gençlere 15 Temmuz ruhunu yaşatmayı amaçladı. Gençlik yürüyüşünde konuşma yapan Belediye Başkanı Kazım Arslan, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, bu vatanın bekçileridir. 15 Temmuz’u unutmayacak ve unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.