Yozgat'tan Ankara'ya seslendi! Enflasyon karşısında eriyor

Yozgat'tan Ankara'ya seslendi! Enflasyon karşısında eriyor
Türk Büro-Sen Yozgat Şube Başkanı Hacı Turan Başkal, Cumhuriyet Meydanı'nda sendika üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, kamu çalışanlarının ekonomik durumunu değerlendirdi.

Türk Büro-Sen Yozgat Şube Başkanı Hacı Turan Başkal, Cumhuriyet Meydanı'nda sendika üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, kamu çalışanlarının ekonomik durumunu değerlendirdi. Başkal, maaşların enflasyon karşısında eridiğini vurgulayarak, çalışanların beklentilerinin karşılanması gerektiğini belirtti.

Başkal, geçtiğimiz günlerde yayımlanan tasarruf genelgesine dikkat çekerek, kamu kaynaklarının verimli kullanılmasına destek verdiklerini, ancak çalışanların kazanılmış haklarının kısıtlanmasına karşı olduklarını ifade etti. Kamu bütçesinin, çalışan haklarından kesinti yaparak düzeltilmeye çalışılmasının olumsuz sonuçlar doğuracağını savundu.

buro-sen-6.jpg

Özellikle kamuda servis hizmetlerinin kaldırılmasının ekonomik ve hukuki açıdan sorunlu olduğunu belirten Başkal, "Servis hizmeti lüks değil, ihtiyaçtır. Ulaşımı zor olan kurumlara erişimi kolaylaştırmak ve verimliliği artırmak için gereklidir. Servisler kaldırıldığında, toplu taşım kartı verilmesi maliyet yaratacak ve özel araç kullanımı artarak trafik yoğunlaşacaktır. Ayrıca, dışa bağımlı olduğumuz akaryakıt tüketimi artacaktır" dedi.

Başkal, toplu sözleşme ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararlarının geçerliliğine dikkat çekerek, genelge ile bu hakların kaldırılmasının hukuki olmadığını belirtti. Bu nedenle yargıya başvurduklarını ve adaletin tecelli etmesini beklediklerini söyledi. "Yüce Türk adaletinin, hukuka uygun olmayan düzenlemeleri iptal edeceğine inanıyoruz" diye ekledi.

Açıklamasında, emekli maaşlarının düşüklüğünden de bahseden Başkal, kamu çalışanlarının 65 yaşına kadar çalışmak zorunda kaldığını ve bunun emekliliği bir kabusa çevirdiğini ifade etti. Kamuya personel alımının yetersiz olduğunu belirterek, kamu hizmetlerinin kalitesinin düşeceği uyarısında bulundu.

Başkal, Cumhurbaşkanı'nın birinci dereceye gelen tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi taahhüdünü hatırlatarak, bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesinin tekrar ödenmesini ve vergi dilimlerinde adalet sağlanmasını talep etti.

Ayrıca, yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin genel idare hizmetleri sınıfına alınarak sorunların çözülmesini, atama ve görevde yükselme süreçlerinde mülakatın kaldırılmasını ve liyakat ilkesinin gözetilmesini beklediklerini vurguladı.

Son olarak Başkal, tasarrufun israftan ve lüksten yapılması gerektiğini, emeğin hakkından ve alın terinin karşılığından tasarruf olmayacağını belirtti. "Türkiye Kamu-Sen olarak tek bir kamu çalışanının dahi kazanılmış hakkının elinden alınmasına müsaade etmeyecek, haklarımızın korunması için her türlü mücadeleyi yapacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.