Yozgat'taki mezuniyet törenine protestolar damgasını vurdu!

Yozgat'taki mezuniyet törenine protestolar damgasını vurdu!
Yozgat Bozok Üniversitesi, 2023-2024 akademik yılı lisans ve ön lisans programlarından mezun olan öğrenciler için düzenlenen törenlerle büyük bir mezuniyet coşkusu yaşadı.

Yozgat Bozok Üniversitesi, 2023-2024 akademik yılı lisans ve ön lisans programlarından mezun olan öğrenciler için düzenlenen törenlerle büyük bir mezuniyet coşkusu yaşadı. Üniversitenin merkez kampüsü ve ilçe yerleşkelerinde gerçekleştirilen törenlerde, yaklaşık 4 bin öğrenci diplomalarını alarak mezun oldu.

4-bin-ogrenci-mezun-oldu.jpg

Mezuniyet törenlerine katılan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, yaptığı konuşmada üniversitenin 18 yaşında genç bir kurum olmasına rağmen, birçok başarıya imza attığını belirtti. Rektör Yaşar, “Yozgat Bozok Üniversitesi büyük bir aile olarak, bu eğitim ve öğretim dönemini başarılarla dolu bir yıl olarak geride bıraktı. Üniversitemiz, endüstriyel kenevir, AR-GE, bilimsel çalışmalar, eğitim ve öğretim, uluslararasılaşma gibi alanlarda önemli başarılar elde etti” dedi.

4-bin-ogrenci-mezun-oldu3.jpg

Üniversitenin elde ettiği başarıların, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin itibarını ve şehrin temsil gücünü artırdığını vurgulayan Prof. Dr. Yaşar, üniversitenin Times Higher Education Genç Üniversite Sıralamasında 501-600 aralığında yer alarak Türkiye’den 20 üniversiteyle birlikte listeye girdiğini ve büyük bir başarı elde ettiğini söyledi. Ayrıca, üniversitenin akreditasyon sürecinde de önemli bir yer edindiğini ve uluslararası bilimsel sıralamalarda yüzde 30’luk dilime girerek birçok devlet ve özel üniversiteyi geride bıraktığını belirtti.

Rektör Yaşar, araştırma ve proje esaslı bir üniversite modeli benimsemelerinin bu başarıları getirdiğini vurgulayarak, amaçlarının Orta Anadolu’da örnek teşkil eden ve Yozgat’a değer katan bir üniversite olmak olduğunu ifade etti. Yozgat Bozok Üniversitesi’nin sosyal ve kültürel etkinliklerde de dopdolu bir yıl geçirdiğini belirten Yaşar, bahar şenliklerinde yaşanan coşku ve mutluluğun hala akıllarda olduğunu söyledi.

4-bin-ogrenci-mezun-oldu7.jpg

Mezuniyet törenlerinde 4 bin öğrencinin ve ailelerinin mutluluğuna ortak olmaktan gurur duyduklarını belirten Rektör Yaşar, üniversitenin Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınması için önemli bir marka değeri taşıdığını dile getirdi. Üniversitenin daha da gelişmesi için şehrin tüm yerel dinamiklerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve hayırseverlerin katkılarını beklediklerini ifade etti.

Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Prof. Dr. Yaşar, çağın gerektirdiği teknik imkanlar ve şartlar doğrultusunda en iyi şekilde yetişmeleri için büyük gayret sarf ettiklerini belirtti. Öğrencilerin bu başarısında ailelerinin, bilgi, beceri ve disiplinle onları yetiştiren hocaların katkısının yadsınamaz olduğunu vurgulayan Yaşar, hepsine ayrı ayrı teşekkür etti. Yeni bir sayfanın açıldığı bu günde öğrencileri başarılarından dolayı bir kez daha kutlayan Rektör Yaşar, gelecekte de aynı azim ve kararlılıkla yollarına devam etmelerini diledi.

Bu yıl ilk mezunlarını veren Veteriner Fakültesi ve Sarıkaya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu için de ayrı bir mutluluk yaşandı. Mezuniyet törenlerinde ayrıca, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları protesto edilerek kınandı.

Yozgat Bozok Üniversitesi, mezuniyet törenleriyle dolu dolu bir yılı geride bırakırken, yeni mezunlarını gururla uğurladı. Üniversitenin başarıları ve öğrencilerin coşkusuyla dolu bu anlamlı günde, tüm katılımcılar unutulmaz anlar yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.