Yozgat’ta Yaz Kur’an Kursları yoğun ilgiyle başladı

Yozgat’ta Yaz Kur’an Kursları yoğun ilgiyle başladı
Yozgat İl Müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an kurslarında 2024 yılı Yaz Kur’an Kursları, büyük bir katılımla başladı. Kursların açılış töreni Şehzade Kur’an Kursu ve Hz. Hatice Kur’an Kursu'nda gerçekleştirildi.

Yozgat İl Müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an kurslarında 2024 yılı Yaz Kur’an Kursları, büyük bir katılımla başladı. Kursların açılış töreni Şehzade Kur’an Kursu ve Hz. Hatice Kur’an Kursu'nda gerçekleştirildi. Törene İl Müftüsü Ali Gülden de katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

Açılış programında konuşan İl Müftüsü Ali Gülden, yaz Kur’an kurslarının dini eğitim açısından büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Gülden, "Vatandaşlarımız evlatlarını yaz Kur’an kurslarına gönül rahatlığı ile gönderebilirler. Bu kurslar, çocuklarımızın manevi gelişiminde önemli bir rol oynuyor" dedi.

yaz-kuran-kurslari-basladi1.jpg

Gülden, kurslarda sadece Kur’an-ı Kerim okumayı değil, aynı zamanda temel dini bilgilerin de öğretileceğini vurguladı. Öğrencilerle sohbet eden Müftü Gülden, onların dini bilgilerini artırmalarının yanı sıra sosyal ve ahlaki değerlerini de geliştirmelerinin hedeflendiğini ifade etti.

18 Ağustos’a kadar sürecek olan yaz Kur’an kurslarında, öğrenciler haftanın beş günü eğitim alacak. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde düzenlenen kurslarda, yaş gruplarına göre farklı eğitim programları uygulanacak. Kursiyerler, temel dini bilgiler, namaz kılma ve duaları öğrenme gibi konularda eğitim görecekler.

yaz-kuran-kurslari-basladi.jpg

Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği açılış programında, çocuklarının dini eğitim alacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Bazı veliler, yaz tatilinde çocuklarının vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmeleri için bu kursları tercih ettiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.