Yozgat'ta tüm gözler buradaydı! Bölgeden yüksek verim bekleniyor

Yozgat'ta tüm gözler buradaydı! Bölgeden yüksek verim bekleniyor
Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, çiftçiler için büyük öneme sahip olan hasat mevsimi coşkuyla başladı.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, çiftçiler için büyük öneme sahip olan hasat mevsimi coşkuyla başladı. Sarıkaya Ziraat Odası Başkanı Şevki Güngör’ün organize ettiği hasat şenliğinde, ilçeye bağlı Burunkışla köyünde bir araya gelen çiftçiler ve protokol üyeleri, bereketli bir hasat dönemi için dualar etti.

Hasat şenliğine Sarıkaya İlçe Kaymakamı Ahmet Nuri Demir, İlçe Müftüsü Zühdü Elveren, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Kızıl, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Süleyman Doğan, Burunkışla Muhtarı Dursel Merken ve çok sayıda çiftçi katıldı. Törende, Kaymakam Ahmet Nuri Demir biçerdöver kullanarak hasat mevsimini başlattı. Demir’in biçerdöveri ustaca kullanması, çiftçiler tarafından takdirle karşılandı.

yozgat-sarikaya-hasat-6.jpg

Buğday henüz biçim zamanına gelmediği için hasat şenliği, erken arpa denilen altı sıralı arpa tarlasında yapıldı. Kaymakam Demir, sahaya geldikten sonra erken hasat edilecek arpayı inceledi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Süleyman Doğan’dan bilgi aldı. Hasadın verimli olduğunu belirten Demir, İlçe Müftüsü Zühdü Elveren’in yaptığı dua sonrası kurban kesilmesiyle biçerdöverle hasat işlemine başladı.

Sarıkaya Tarım ve Orman İlçe Müdürü Süleyman Doğan, son yıllarda altı sıralı arpa ekiminin ilçede arttığını belirtti. Yüksek verim nedeniyle ekim oranının üçte ikiye çıktığını ve erken hasat edilebildiği için şenlikte bu tarlayı seçtiklerini ifade etti. İlçede dört yüz bin dönüm buğday ve yüz bin dönüm arpa ekildiğini belirten Doğan, verimin normal olduğunu ancak yağmurların fazla olması nedeniyle çiftçilerin bu yıl daha deneyimli olduklarını söyledi. Ekinlerine iki hatta üç defa pas ilacı atan çiftçilerin bu yıl kaliteli verim elde edeceklerini vurguladı.

yozgat-sarikaya-hasat-3.jpg

Sarıkaya Ziraat Odası Başkanı Şevki Güngör, şenlikte yaptığı konuşmada, “İlçemizde bir hasat şenliği gerçekleştirmek istedik. Kaymakamımızı ve misafirlerimizi davet ettik, kurbanımızı kestik. Biraz sonra da Burunkışla Çamlığı’nda muhtarımızın ikramı olan Arnavut böreklerinin tadına bakacağız. Bizleri kırmayıp buraya kadar gelen başta Kaymakamımız Ahmet Nuri Demir olmak üzere İlçe Jandarma Komutanımıza, İlçe Müftümüze ve Tarım ve Orman İlçe Müdürü Süleyman Doğan Beyefendiye, davetli çiftçilerimize, jandarma personelimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Hasat şenliği, bölge halkı için sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal bir etkinlik olma özelliği taşıyor. İlçede birlik ve beraberliği pekiştiren bu tür etkinlikler, yerel ekonomiye de katkı sağlıyor. Hasat sezonunun bereketli geçmesi temennisiyle, çiftçiler bu yıl da umutla tarlalarına dönüyor.

Yüksek verim beklentisiyle başlayan hasat dönemi, Sarıkaya ilçesinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Hem tarlalarda hem de sosyal yaşamda hareketliliğin arttığı bu dönemde, çiftçilerin yüzü gülüyor. İlçede tarımın gelişmesi ve çiftçilerin emeklerinin karşılığını alması, bölgenin geleceği için büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.