Yozgat'ta temeli atıldı!

Yozgat'ta temeli atıldı!
Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası’nın yeni yapılacak hizmet binasının temel atma töreni düzenlendi.

Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası’nın yeni hizmet binasının temel atma töreni düzenlendi. Törene Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Türkiye Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odası Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, İl Müftüsü Ali Gülden, İl Genel Meclis Başkanı Adnan Ünal, Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat İl Başkanı Tekin Irgatoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar katıldı.

smmmo-binasi-temeli-atildi-4.jpg

Törende konuşma yapan Vali Mehmet Ali Özkan, yeni hizmet binasının Yozgat’a hayırlı olmasını diledi. Vali Özkan, "Bu yeni bina ile birlikte, Yozgat SMMM Odası üyelerine daha iyi hizmet sunulacak," dedi.

Yozgat SMMM Odası Başkanı Harun Evcimen ise yaptığı konuşmada, yeni binanın Yozgat için önemli bir adım olduğunu belirtti. Evcimen, "Temelini attığımız Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın hizmet binasının Yozgat’a hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

smmmo-binasi-temeli-atildi-7.jpg

Evcimen, konuşmasında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin (SMMM) önemine de vurgu yaptı. "SMMM'ler, bağımsız olarak çalışan ve 3568 sayılı kanun kapsamında işletmelerin defterlerini tutma, vergi beyannamelerini hazırlama, muhasebe denetimleri yapma ve ilgili raporları düzenleme yetkisine sahip muhasebe profesyonelleridir. Kamu finansmanına doğrudan katkıda bulunan SMMM'ler, yaptıkları işin devlet açısından önemi son derece stratejiktir" dedi.

Yozgat SMMM Odası, 1990 yılında kurularak faaliyetine başlamış ve ülkemizdeki 77 SMMM odasından biri olarak hizmet vermektedir. Oda, TÜRMOB’un desteğiyle 2008 yılında Lise Caddesi'ndeki mevcut yerine taşınmıştı. Ancak artan üye sayısı ve mevcut binanın yetersizliği nedeniyle yeni ve müstakil bir bina ihtiyacı doğdu.

Yeni hizmet binasının temelinin atıldığı 1.500 metrekarelik arsa, 2013 yılında TÜRMOB’un destekleriyle odaya kazandırılmıştı. Evcimen, "Geçtiğimiz yıl temel atmayı planladığımız ancak ülkemizi yasa boğan 6 Şubat depremi nedeniyle ertelemek zorunda kaldığımız temel atma törenimizi bugün gerçekleştirdik" dedi.

Yeni bina, zemin kat dahil üç kat ve toplam 900 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Ayrıca bodrum katında modern bir kongre ve konferans salonu bulunacak. Evcimen, "Çıkmış olduğumuz bu yolun zorlu olacağının bilincindeyiz ancak genel başkanımızın ve TÜRMOB’un destekleriyle bu zorluğun üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

smmmo-binasi-temeli-atildi-8.jpg

Evcimen, son olarak şunları ekledi: "Önümüzdeki iki yıl içinde binamızın inşaatını tamamlamayı ve açılış törenini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Geçmişte odamıza katkı sağlayan başkanlarımızı minnetle anarken, aramızdan ayrılmış olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Ayrıca Onursal Başkanımız Mehmet Doğan ve önceki dönem oda başkanımız Ahmet Bulut’a teşekkür ediyorum. Yoğun programlarına rağmen bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum."

Yeni hizmet binasının temel atma töreni, dualarla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.