Yozgat'ta Pazartesi günü doktora gideceklere önemli duyuru

Yozgat'ta Pazartesi günü doktora gideceklere önemli duyuru
Yozgat'taki hastaneler, verimliliği artırmak ve hastalara daha iyi hizmet sunmak amacıyla Onaylı Randevu Sistemi'ne geçiş yapıyor.

Yozgat'taki hastaneler, verimliliği artırmak ve hastalara daha iyi hizmet sunmak amacıyla Onaylı Randevu Sistemi'ne geçiş yapıyor. Bu sistem, randevuların iptal edilmesi durumunda boş kalan zamanları değerlendirerek hizmet bekleyen hastalar için daha fazla randevu imkanı sağlayacak. Yeni düzenleme, 13 Mayıs Pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlayacak.

Onaylı Randevu Sistemi hakkında merak edilenler ve yanıtları ise şu şekilde:

  1. Onaylı Randevu Sistemi nedir ve ne zaman uygulamaya girecek? Onaylı Randevu Sistemi, boş kalan randevu saatlerini değerlendirerek hizmet sunma kapasitesini artıracak bir sistemdir. Uygulama, 13 Mayıs Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

  2. Randevu alan kişilerin randevu saatine uyacağına ilişkin onay gerekli mi? Evet, randevu alan kişilerin randevu saatine uyacaklarına dair onay vermeleri gerekmektedir. Bu onay, www.mhrs.gov.tr internet sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi üzerinden yapılabilir.

  3. Onaylanan randevular iptal edilebilecek mi? Evet, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar iptal işlemleri gerçekleştirilebilecek.

  4. Randevu alan ancak onaylamayan kişilere ne olacak? Randevusunu onaylamayan kişilerin randevuları iptal edilecek.

  5. Randevuya gidilmemesi durumunda kısıtlama olacak mı? Randevuya onay veren ancak gitmeyen kişilerin aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu almaları kısıtlanacak.

  6. Onaylanmayan veya iptal edilmeyen randevularla ilgili süreç nasıl işleyecek? Randevular, otomatik olarak iptal edilecek ve boş kalan zaman dilimleri diğer hastalara verilecek.

  7. Tüm randevular için onay zorunlu mu? Üç gün ve daha sonraki randevular için onay zorunluluğu bulunmaktadır. Ancak randevu tarihinden önceki iki gün içinde alınan randevular otomatik olarak onaylanacaktır.

  8. Kimler Onaylı Randevu Sisteminden muaf? 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bu sistemden muaf tutulacaklar ve istedikleri zaman randevu alabilecekler.

  9. Randevu sonrası engel olacak durumlar için ne yapılacak? Randevu, iptal edilebilir ve bu durumda kişiye yeni bir randevu verilmeyecek. Ancak sağlık tesislerinden randevusuz hizmet alabilecekler.

  10. Randevu onaylama süresi geçildiğinde ne olacak? Onay işlemini süresi içinde gerçekleştirmeyenlerin randevuları iptal edilecek ve boş kalan randevular diğer talepler için kullanılacak.

Yozgat'taki hastanelerde başlayacak olan Onaylı Randevu Sistemi, hastaların randevu alma süreçlerini daha etkin ve verimli hale getirmeyi amaçlıyor. Bu yeni sistemle birlikte hastaların daha hızlı ve kolay bir şekilde sağlık hizmetlerine erişebilecekleri belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.