Yozgat'ta operasyon! İşyerinden neler çıktı neler..

Yozgat'ta operasyon! İşyerinden neler çıktı neler..
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ile kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ile kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Çekerek Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonla bir işyerinde çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

24 Temmuz 2024 tarihinde Yozgat İl Jandarma Komutanlığı birimlerince Çekerek ilçesi x mevkiinde yapılan operasyonda, O.S. isimli şüpheli şahıs gözaltına alındı. Operasyonda tarihi eser olduğu değerlendirilen 1 adet heykel, 2 adet obje ve 12 adet sikke ele geçirildi. Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, tarihi eser niteliğindeki sikke ve kağıt tablonun muhafaza altına alındığı belirtildi.

kacakciliga-gecit-yok.jpg

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Şüpheli şahıs üzerinde ve işyerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu değerlendirilen; 1 adet heykel, 2 adet obje, 12 adet sikke ele geçirilmiştir. Tarihi eser niteliğindeki sikke ve kağıt tablo muhafaza altına alınmış olup, yakalanarak gözaltına alınan O.S. isimli şüpheli şahıs hakkındaki adli işlemler devam etmektedir. Yozgat İl Jandarma Komutanlığı olarak her türlü kaçakçılıkla mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.