Yozgat'ta Japon rüzgarı! Önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıldı

Yozgat'ta Japon rüzgarı! Önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıldı
Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Japonya'nın The Nippon Foundation (Nippon Vakfı) tarafından desteklenen "Read Japan Projesi" kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Japonya'nın The Nippon Foundation (Nippon Vakfı) tarafından desteklenen "Read Japan Projesi" kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu etkinlikte, Japonya'dan hibe edilen kitapların teslim töreni ve Japonya'nın Tropik Adası Okinawa'nın yerel ezgilerini içeren bir müzik dinletisi düzenlendi.

yobu-5.jpg

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa, Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, Japonya'nın Spor ve Eğitimden Sorumlu Elçisi Iwasa Takaaki, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, öğretim elemanları ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, Japonya'nın Spor ve Eğitimden Sorumlu Elçisi Iwasa Takaaki'nin üniversiteye yaptığı ziyaret ve kitap bağışının önemine vurgu yaparak memnuniyetini dile getirdi. Yaşar, bu tür etkinliklerin sosyo-kültürel ilişkilere zemin hazırladığını belirtti.

yobu-2.jpg

Ayrıca, Rektör Yaşar'ın Japon Elçi Takaaki'yi Türkiye'nin yerli otomobili TOGG ile gezdirdiği ve elçinin bu teknolojiyi takdir ettiği bilgisi de paylaşıldı. Yaşar, bu tür etkinliklerin Türkiye-Japonya ilişkilerine olumlu katkılar sağladığını belirterek, gelecekte otomotiv alanında güçlü bir iş birliği vizyonuna işaret etti.

yobu-6.jpg

Japonya'nın Spor ve Eğitimden Sorumlu Elçisi Iwasa Takaaki ise yaptığı konuşmada, Read Japan Projesi'nin amacının Japonya'nın dünya çapında daha iyi anlaşılmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Bu çerçevede, Yozgat Bozok Üniversitesi'nde Japonca öğrenim gören veya Japon kültürüne ilgi duyanlara kitaplar hibe ettiklerini belirtti.

yobu-1.jpg

Ayrıca, Elçi Takaaki'nin düzenlediği mini konser programında Okinawa'nın tarihi, kültürü ve dili hakkında bilgiler verildi. Programda, Okinawa müziğini temsil eden sanshin adlı enstrümanla çalınan türküler seslendirildi.

yobu-7.jpg

Programın ardından Japonya'nın Spor ve Eğitimden Sorumlu Elçisi Iwasa Takaaki, Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar'ı makamında ziyaret etti ve Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'u test etti.

yobu-8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.