Yozgat'ta günlerdir tartışılıyordu! Önemli açıklamalarda bulundu

Yozgat'ta günlerdir tartışılıyordu! Önemli açıklamalarda bulundu
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozokspor ile ilgili merakla beklenen basın açıklamasını gerçekleştirdi. Y

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozokspor ile ilgili merakla beklenen basın açıklamasını gerçekleştirdi. Yozgat Belediyesi Spor Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda Arslan, Bozokspor'un geleceği hakkında kamuoyunda yaşanan tartışmalara değindi ve net açıklamalarda bulundu.

Başkan Arslan, son haftalarda Yozgat Bozokspor’un durumu hakkında çeşitli spekülasyonların gündeme geldiğini belirterek, "Bir süredir Yozgat Bozokspor’un geleceği ile ilgili belirsizlikler yaşanıyor. Kamuoyu, bu konuda belediyeden bir açıklama bekliyor. Geçen yıl kazandıkları üçüncü ligde mücadele etme hakkı var ve bu Yozgat için büyük bir onur. Her ne kadar Bozokspor, Yozgatspor’a rakip olarak kurulmuş olsa da ve geçmişte bazı düşmanlıklar yaşanmış olsa da Bozokspor’un üçüncü ligde Yozgat’ı temsil etmesi bizi mutlu eder. Önemli olan Yozgat’ın adının profesyonel liglerde temsil edilmesidir" dedi.

Arslan, Yozgatspor’un üçüncü ligde oynadığı dönemde belediyenin yeterli desteği vermediğini hatırlatarak, "2019 yılında Yozgatspor üçüncü lige çıktı ama o dönemde belediye tarafından yeterince desteklenmedi. Bu durum, Yozgatspor’un başarısını engelledi ve takım iki yıl içinde tekrar amatör lige düştü. Bugün geldiğimiz noktada, geçmişte yapılan hataları tekrarlamama kararlılığındayız. Eğer Bozokspor başarılı olacaksa, belediye olarak biz de katkı sunmak isteriz" diye konuştu.

Bozokspor Başkanı Celal Köse'nin istifası hakkında konuşan Arslan, "Bozokspor Başkanı Celal Bey’in istifa ettiğini biliyoruz ancak bu istifanın nasıl ve nerede gerçekleştiğine dair net bir bilgi yok. Bozokspor’un geleceği konusunda belediyemizden herhangi bir talep gelmedi. Bu belirsizlik, takımın yönetimi tarafından çözülmeli. Bizden bir talep olmadığı sürece kendi kendimize plan yapmamız doğru değil" ifadelerini kullandı.

Arslan, Sorgun Belediye Başkanı'nın Bozokspor ile ilgili açıklamalarına da değindi: "Sorgun Belediye Başkanı, Bozokspor’un yarışma haklarına talip olduklarını belirtti. Ancak, bu açıklama Yozgat’ın adının devamını istemiyor gibi görünüyor. Sorgun Belediyesi’nin bu isteği il merkezi açısından kabul edilebilir bir durum değil. Yozgat isminin profesyonel liglerde yaşaması gerekiyor. Bu konuda Yozgat kamuoyunun doğru bir değerlendirme yapacağına inanıyorum."

Açıklamasında iki önemli konuya dikkat çeken Arslan, "Birincisi, Bozokspor’un geleceğiyle ilgili belirsizlik, ikincisi ise Sorgun Belediye Başkanı'nın açıklamaları. Şu an için bu tartışmaların dışında kalmayı tercih ediyoruz ama Yozgat kamuoyu bilmelidir ki zaman daralıyor. Temmuz ayının 20’sine kadar takımın toplanıp antrenmanlara başlaması gerekiyor. Bu süre içinde transferlerin yapılması lazım. Bu noktada Bozokspor’un geçen yılki başarıyı elde eden yöneticilerinin harekete geçmesi gerekiyor" dedi.

Başkan Arslan, Yozgat Belediyesi Spor Tesisleri'nde yaşanan olayları hatırlatarak, "Yozgatspor'u başarısız kılmak için her türlü ayak oyunu yapılırken tesislerde zor şartlarda çalıştık. Biz bu yanlışları yapmayacağız. Tesisler belediyemize ait ama Bozokspor üçüncü ligde mücadele edecekse, bu tesisleri kullanmalarına izin veririz. Belediye olarak, üçüncü ligdeki takımımıza destek olmaktan memnuniyet duyarız" diye ekledi.

Son olarak, Yozgat Belediyesi olarak yasal imkanlar dahilinde Bozokspor’a destek olmaya hazır olduklarını belirten Arslan, "Belediyemiz tesislerini, üçüncü ligde Yozgat’ı temsil edecek takıma açmaktan memnuniyet duyarız. Belediye Başkanı olarak bu konuda hassasiyetimiz ve desteğimiz tamdır" diyerek açıklamasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.