Yozgat'ta büyük paniğine neden oldu!

Yozgat'ta büyük paniğine neden oldu!
Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Saray Köyü’nde faaliyet gösteren Votorantim (YİBİTAŞ) Çimento Fabrikası’nda çıkan yangın paniğe neden oldu.

Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Saray Köyü’nde faaliyet gösteren Votorantim (YİBİTAŞ) Çimento Fabrikası’nda çıkan yangın paniğe neden oldu. Sabah saat 05.04 sıralarında taşıyıcı bantlarda henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede yayıldı. Yangının fark edilmesi üzerine derhal yetkililere haber verildi.

yangin-4.jpg

İhbarın ardından hızla harekete geçen Yozgat, Yerköy, Sorgun, Çiçekdağı itfaiye müdürlükleri ve AFAD ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme arazözü, olay yerine intikal ederek söndürme çalışmalarına başladı. Yangın, ekiplerin yoğun çabaları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bugün saat 05.04 sıralarında ilimiz Yerköy ilçesine bağlı Saray Köyü’nde faaliyet gösteren Votorantim (YİBİTAŞ) Çimento Fabrikası’nda taşıyıcı bantlarda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmış, ihbarın ardından Yozgat, Yerköy, Sorgun, Çiçekdağı itfaiye müdürlüğü ve AFAD ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme arazözü olay yerine intikal ederek söndürme çalışmalarına başlamıştır. Meydana gelen yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma bulunmamaktadır. Olay yerinde incelemelerde bulunan Valimiz Mehmet Ali Özkan, yangınla ilgili yetkililerden bilgi alarak geçmiş olsun dileklerinde bulunmuştur” ifadelerine yer verildi.

yangin-1.jpg

Yangının neden çıktığı konusunda henüz net bir bilgi bulunmazken, fabrika yetkilileri ve itfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırıyor. İlk belirlemelere göre yangının fabrika içerisinde ciddi maddi hasara yol açtığı tahmin ediliyor. Yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından, soğutma çalışmaları devam ediyor ve yangının yeniden alevlenmemesi için gerekli önlemler alınıyor.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldığı ve olay yeri inceleme ekiplerinin detaylı bir çalışma yürüttüğü bildirildi. Yangının başladığı taşıyıcı bantların ve çevresindeki alanların güvenlik şeritleriyle kapatıldığı, fabrika çalışanlarının ise olayın ardından güvenli bir şekilde tahliye edildiği belirtildi. Fabrika yönetimi, yangının tamamen söndürülmesinin ardından üretime devam edileceğini ve oluşan zararın en kısa sürede giderileceğini açıkladı.

Vali Mehmet Ali Özkan, yangın sonrası fabrika yetkilileri ve itfaiye ekipleri ile görüşerek, yangının neden olduğu hasarın tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması konusunda talimat verdi. Yangının kontrol altına alınmasında emeği geçen tüm ekiplere teşekkür eden Vali Özkan, yangının can kaybı olmadan atlatılmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Olay yerindeki incelemeler sırasında basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Vali Özkan, “Yangın erken fark edilip hızlı müdahale edildiği için daha büyük bir felaketin önüne geçildi. Yangının çıkış nedeni ile ilgili kapsamlı bir araştırma başlatıldı. En kısa sürede bu konuda kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi.

Yangın sonrası fabrika çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı ve yangının izlerinin silinmesi için çalışmalar başlatıldı. Yozgat halkı, yangının söndürülmesi ve durumun kontrol altına alınması nedeniyle rahat bir nefes aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.