Yozgat'ta araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Yeni bir hizmet daha sunulacak

Yozgat'ta araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Yeni bir hizmet daha sunulacak
TÜVTÜRK, araç muayene süreçlerinde önemli bir dönemeç olarak nitelendirilen E-Rapor dönemini başlatarak, çevre dostu bir hizmet sunmayı amaçlıyor.

TÜVTÜRK, araç muayene süreçlerinde önemli bir dönemeç olarak nitelendirilen E-Rapor dönemini başlatarak, çevre dostu bir hizmet sunmayı amaçlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın da desteğiyle gerçekleştirilen bu uygulama ile birlikte, muayene raporları artık elektronik ortamda araç sahiplerine iletiliyor.

Resmi açıklamada belirtildiğine göre, araçlar TÜVTÜRK istasyonlarında muayene olduktan sonra kağıt formatında verilen raporlar tarih olacak. Bu adımın sonucunda yaklaşık olarak 112 ton kağıt tasarrufu sağlanacak. Ayrıca, 1904 ağaç kesilmekten kurtarılacak, yani yaklaşık olarak 7 bin 840 metrekare çam alanı tahrip olmaktan korunacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın hazırladığı ve yürürlüğe koyduğu Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayene Hakkında Yönetmelik'in 17. maddesiyle gerçekleşen bu değişiklik ile muayene sonrası verilen raporlar, artık araç sahiplerine SMS ve e-posta yoluyla iletiliyor. Bu sayede, kağıt tüketimi azaltılarak çevre korunmasına katkı sağlanıyor.

Araç sahipleri, muayene olan araçlarına ait raporları e-Devlet uygulaması üzerinden de görüntüleyebilecekler. Bu da işlemlerin daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacak.

TÜVTÜRK yetkilileri, bu yeniliğin hem çevreye hem de kullanıcılara sağladığı faydaların önemine vurgu yaparak, dijitalleşme sürecinin bu şekilde devam edeceğini belirtiyorlar. Yeni düzenleme ile hem zamandan hem de kaynaklardan tasarruf edilerek daha etkin bir hizmet sunulması hedefleniyor.

Bu gelişmeyle birlikte, araç sahiplerinin muayene süreçlerinde daha kolay ve çevreci bir deneyim yaşamaları bekleniyor. TÜVTÜRK'ün bu adımıyla, Türkiye'nin çevre bilinci ve teknolojiye adaptasyonunda önemli bir adım atılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.