Yozgat'ın yiğit evladının ismi artık burada yaşatılacak!

Yozgat'ın yiğit evladının ismi artık burada yaşatılacak!
Yozgat'ın Saraykent ilçesinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. 03 Temmuz 1995 tarihinde Tunceli'de şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Cevdet Cansev'in adı, Saraykent Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde kurulan kütüphanede yaşatılacak.

Yozgat'ın Saraykent ilçesinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. 03 Temmuz 1995 tarihinde Tunceli'de şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Cevdet Cansev'in adı, Saraykent Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde kurulan kütüphanede yaşatılacak. Kütüphane açılış töreni, ilçenin önemli isimlerinin katılımıyla yapıldı.

sehit-ismi-yasatilacak6.jpg

Açılış törenine Saraykent Kaymakamı Osman Kurt, İl Millî Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Şehit Cevdet Cansev’in ablası ve yakınları, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Duygusal anların yaşandığı törende, şehidin hatırası bir kez daha anıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, kütüphanenin açılışında yaptığı konuşmada, Şehit Piyade Uzman Onbaşı Cevdet Cansev’in adını yaşatmak ve minnet duygusunu ifade etmek amacıyla bu kütüphanenin kurulduğunu belirtti. Altınkaynak, emeği geçen herkese teşekkür ederek, böyle anlamlı projelerin devam etmesini temenni etti.

sehit-ismi-yasatilacak5.jpg

Açılış töreninin ardından, İl Millî Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim öğretim faaliyetleri hakkında istişarelerde bulundu. Görüşmelerde, okulun mevcut durumu, eğitim kalitesinin artırılması ve öğrencilerin akademik başarılarının desteklenmesi konuları ele alındı.

İl Millî Eğitim Müdürü Altınkaynak, Saraykent'teki Halk Eğitim Merkezi'ni de ziyaret etti. Merkezde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Altınkaynak, emek ve gayretlerinden dolayı merkez çalışanlarına memnuniyetini ifade etti. Halk Eğitim Merkezi’nin bölge halkına sağladığı katkıları yerinde inceleyen Altınkaynak, ziyareti sonlandırdı.

sehit-ismi-yasatilacak2.jpg

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Cevdet Cansev, 1969 yılında Saraykent'te dünyaya geldi. İlkokul eğitimini Ankara'nın Üçkızlar İlkokulu'nda, ortaokulu Battalgazi Ortaokulu'nda, liseyi ise Ankara Ticaret Lisesi'nde tamamladı. 1994 yılında Tunceli'nin Sütlüce ilçesindeki 61. Mekanize Tugay Komutanlığı emrine sözleşmeli Piyade Uzman Onbaşı olarak atandı.

Cansev, 03 Temmuz 1995 tarihinde, Tunceli-Sütlüce-Bağlarbaşı Erdemli Mahallesi Sistepe mevkiinde, bölücü terör örgütü PKK mensuplarıyla girdiği silahlı çatışmada şehit düştü. Bekar olan Cansev’in naaşı, Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedildi. Şehidin ailesi halen Ankara Battalgazi'de ikamet etmektedir.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Cevdet Cansev'in adının Saraykent Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde kurulan kütüphanede yaşatılması, onun kahramanlığını ve fedakarlığını bir kez daha hatırlatarak, genç nesillere örnek olmasını sağlayacak.

Saraykent'te gerçekleştirilen bu etkinlik, vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizin unutulmadığını ve her daim minnetle anıldığını bir kez daha gösterdi. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Cevdet Cansev'in adı, bu kütüphane ile birlikte eğitim ve öğretim hayatında kalıcı bir yer edinecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.