Yozgat'ın yeni turizm rotası! Önemli katkı sağlayacak

Yozgat'ın yeni turizm rotası! Önemli katkı sağlayacak
Yozgat'ın doğal güzelliklerinden biri olan Kazankaya Kanyonu, turizm rotasına alınıyor.

Yozgat'ın doğal güzelliklerinden biri olan Kazankaya Kanyonu, turizm rotasına alınıyor. ORAN Kalkınma Ajansı ve Tarım Orman Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen "Turizm Rotası Projesi" ile kanyonun turistik potansiyeli artırılarak bölgeye ekonomik katkı sağlanması hedefleniyor.

dogal-hazine-kazankaya-kanyonu-15.jpg

Proje kapsamında Kazankaya Kanyonu'na çeşitli yenilikler getirilecek. Yürüyüş yolları, kamp alanları, rafting bölgeleri, açık seyir alanları ve özellikle dikkat çeken camlı seyir terası gibi özelliklerle kanyon turistik bir cazibe merkezi haline gelecek. Projenin tamamlanmasıyla, ziyaretçiler kanyonun eşsiz manzarasını özel cam terasından izleyebilecekler.

dogal-hazine-kazankaya-kanyonu-11.jpg

Proje hakkında bilgi veren yetkililere göre, proje Aydıncık ilçesi Kazankaya köyündeki kanyonun ekoturizm potansiyelini geliştirmeyi, yerli ve yabancı turistler için alternatif turizm değeri oluşturmayı ve ilçe halkının ekonomik kalkınmasını desteklemeyi amaçlıyor. İki aşamada gerçekleştirilecek projede, 1,85 km uzunluğunda, 240 metreyi kaya yüzeyinde ahşap yürüyüş platformu içeren bir yürüyüş rotası oluşturulacak.

dogal-hazine-kazankaya-kanyonu-4.jpg

Kazankaya Kanyonu'nun bu proje ile Türkiye'nin doğal güzellikleri arasında öne çıkması ve Yozgat turizminde yeni bir dönem başlaması bekleniyor.

dogal-hazine-kazankaya-kanyonu-2.jpg

Proje kapsamında yapılacak olan çelik konstrüksiyon seyir terası, çelik konstrüksiyon ahşap döşeme köprü, taş köprü ve çadır kapasiteli kamp alanlarıyla bölgenin turizm potansiyeli artırılacak. Ayrıca, kanyonun doğal zenginliği ve tarihi yerleşim izleri de turistlerin ilgisini çekecek unsurlar arasında yer alıyor.

dogal-hazine-kazankaya-kanyonu-8.jpg

Kazankaya Kasabası, Yozgat Aydıncık İlçesi'ne bağlı bir yerleşim birimi olup, kanyonun çevresindeki doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Proje tamamlandığında, bölgenin turizm potansiyeli artacak ve yerli/yabancı turistler için önemli bir alternatif tatil rotası oluşturacak.

dogal-hazine-kazankaya-kanyonu-7.jpg

Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Yozgat'ın doğal güzellikleri arasında öne çıkan Kazankaya Kanyonu, turizmde yeni bir soluk getirecek ve bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli katkı sağlayacak.

dogal-hazine-kazankaya-kanyonu-9.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.