Yozgat'a önemli duyuru! Son kayıt tarihi 12 Temmuz

Yozgat'a önemli duyuru! Son kayıt tarihi 12 Temmuz
Yozgat Bozok Üniversitesi, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı yaz okulu için önemli bir duyuru yaptı. Üniversite yönetimi, yaz okulu dersleri için ön kayıt ve kesin kayıt işlemlerinin online olarak yapılacağını belirtti.

Yozgat Bozok Üniversitesi, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı yaz okulu için önemli bir duyuru yaptı. Üniversite yönetimi, yaz okulu dersleri için ön kayıt ve kesin kayıt işlemlerinin online olarak yapılacağını belirtti. Öğrenciler, ders seçimlerini https://obs.bozok.edu.tr/ adresinden "Kayıt Yenileme → Ders Seçme" işlemleri başlığı altında gerçekleştirebilecekler.

Bozok Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, diğer üniversitelerin öğrencilerinin de yaz okuluna katılabileceği belirtildi. Bu öğrencilerin https://obs.bozok.edu.tr/Ogrenci/Ogr0228/Default.aspx?lang=tr-TR adresindeki ‘Misafir Öğrenci Ön Başvuru Formu’ üzerinden "İlk Giriş" uygulaması ile OBS kullanıcısı oluşturmaları gerektiği vurgulandı. Ön kayıtların 02 Temmuz 2024 ve 07 Temmuz 2024 tarihleri arasında, kesin kayıtların ise 09 Temmuz 2024 ve 12 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.

Yaz okulu ücretleri, kesin kayıt haftasında Halk Bank şubelerinden, öğrenci numaraları ile sistem üzerinden yatırılacak. Yapılan ödemeye dair herhangi bir belge ibrazı istenmeyecek, ancak ihtiyaç durumunda ibraz edebilmek için ödeme belgesinin öğrenciler tarafından muhafaza edilmesi gerekecek. Yaz okulunda bir dersin açılabilmesi için belirli sayıda öğrencinin ön kayıt ve kesin kayıt yaptırması gerekiyor. Aksi durumda ders açılmayacak. Kesin kayıt tarihlerinde yeterli sayıya ulaşamayan dersler için, öğrencinin talebi doğrultusunda, yeterli sayıya ulaşan derslere geçiş yapılabilecek. Ancak, kesin kayıt tarihlerinde yeterli sayıya ulaşarak açılan derslerden çekilme talebi kabul edilmeyecek ve yaz okulu ücreti iade edilmeyecek.

Bozok Üniversitesi öğrencilerinin 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Yaz Okulunda açılmayan dersleri diğer üniversitelerin yaz okullarından alabilmeleri de mümkün. İlgili yönergeye göre, öğrenciler, yaz okulunda kaydolmak istedikleri dersin kendi akademik birimlerinde açılmaması durumunda, üniversitenin diğer akademik birimlerinden ya da diğer yükseköğretim kurumlarından ders alabilecekler. Bu durumda, diğer yükseköğretim kurumlarının yaz okullarından ders almak isteyen öğrenciler, öncelikle ilgili bölüm/program başkanlıklarına almak istedikleri ders içerikleri ile birlikte başvurmalı. Birim muafiyet ve intibak komisyonu dersin uygunluğuna karar verecek. Komisyon onayı alınmadan alınan dersler geçersiz kabul edilecek.

Yozgat Bozok Üniversitesi, yaz okuluna katılacak tüm öğrencilerin bu süreçleri dikkatlice takip etmeleri ve belirtilen tarihlerde gerekli işlemleri yapmaları gerektiğini hatırlattı. Yaz okulu, öğrencilere akademik eksikliklerini tamamlama ve eğitimlerini daha verimli bir şekilde sürdürme fırsatı sunuyor. Bu nedenle, kayıt işlemlerinin zamanında ve eksiksiz yapılması büyük önem taşıyor. Üniversite yönetimi, öğrencilere başarılar dileyerek, yaz okulunun verimli geçmesini temenni etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.