Yozgat'a dev yatırım! Vali Özkan son durumu açıkladı

Yozgat'a dev yatırım! Vali Özkan son durumu açıkladı
Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir Göleti'nin inşaatı hızla ilerliyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir Göleti'nin inşaatı hızla ilerliyor. Vali Mehmet Ali Özkan, DSİ'nin tarım arazilerini sulama için önemli adımlar attığını belirterek, göletin Sorgun'a bağlı Eymir Kasabası'na yapılacağını açıkladı.

golet-insaati-devam-ediyor1.jpg

Proje kapsamında yapılan açıklamada, gölet gövdesinin yükseldiği ve sulama amacıyla planlanan yapıların detayları paylaşıldı. Göletin talvegan yüksekliğinin 27,50 metre ve temelden yüksekliğinin ise 36 bin 50 metre olacağı belirtildi. Eymir Barajı'nın tamamlandığında 2,72 milyon metreküp su depolayacak olan gölet, 761 hektarlık tarım arazisini sulamak için tasarlanmış durumda.

golet-insaati-devam-ediyor.jpg

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, projenin ilimize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ilgili bakanlara, milletvekillerine ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

golet-insaati-devam-ediyor2.jpg

Bu önemli yatırımın tamamlanmasıyla birlikte Yozgat'ın tarımsal üretim kapasitesinin artması ve çiftçilerin sulama sorununun çözülmesi hedefleniyor. Göletin inşaatının hızla ilerlemesi, bölge ekonomisine olumlu katkılar sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.